kuvassa salkapuun avonainen harjakattoinen musta messuosasto
messuilla

Salkapuu Oy:n yritystarina

Kari ja Tiia Irri kertovat seuraavaa:

Salkapuu Oy on vuonna 1994 perustettu tilarakentamiseen ja suunnitteluun erikoistunut puusepänliike. Yrityksen toimipaikka sijaitsee Hollolassa, Salpakankaan teollisuusalueella.  Salkapuu suunnittelee ja toteuttaa liiketiloja, kalusteita ja tapahtumarakenteita, sekä kotimaahan, että ulkomaille. Viimeiset vuodet yrityksen liikevaihdosta noin 90% on tullut messuosastoista ja tapahtumarakenteista. Viimeisen vuoden aikana yritys on kehittänyt voimakkaasti toimintaansa.

Vallitseva tilanne on pakottanut meitä innovoimaan ja keksimään uutta”, yrityksen toimitusjohtaja Kari Irri kertoo. Tapahtumamaailmasta onkin siirretty painotusta liiketilojen ja mittatilauskalusteiden toteutukseen. Näissä tarpeissa Salkapuu palvelee yritysasiakkaita, arkkitehtejä, rakennuttajia ja myös yksityisiä henkilöitä. Yrityksen kantavia voimia ovat sen laadukas puusepän työ, kokonaisvaltainen palvelu ja ammattitaitoinen suunnittelija.

Omat puuseppämme, maalaamo ja tuotannon nykyaikainen konekanta mahdollistavat monipuoliset tuotantotavat. Investoimme juuri uuteen CNC koneeseen ja se tekee meistä entistä kilpailukykyisemmän. Kone mahdollistaa kustannustehokkaan kalusteiden valmistuksen, mutta toisaalta myös erilaisten muotojen hyödyntämisen niin kalusteissa kuin messuillakin.

Salkapuu tarjoaa asiakkaalleen kokonaisvaltaista palvelua erilaisten toimitilojen, kalusteiden ja tapahtumaranteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Oman tuotantomme ja laajan kumppaniverkostomme avulla vastaamme koko projektin toteutuksesta alusta loppuun asti. Sujuva yhteistyö rakentajan ja asiakkaan välillä takaa onnistuneen kokemuksen koko yhteistyön ajaksi. Taitavat yhteyshenkilömme huolehtivat kaikki projektiin liittyvät asiat ja vastaavat kaikesta projektinhallinnasta läpi koko toteutuksen.

Olemme saaneet kiitosta mielikuvituksellisista toteutuksistamme. Suunnittelussa kiinnitämme huomiota tilan toimivuuteen, materiaalien laadukkuuteen ja kierrätettävyyteen sekä asiakkaan brändin mukaiseen visuaalisuuteen Kari Irri kertoo.

Lisäksi yritys avasi juuri verkkokaupan, brändi kantaa nimeä Woodor Design. Verkkokaupassa myydään Salkapuun suunnittelijan suunnittelemia ja omien puuseppiemme toteuttamia huonekaluja ja sisustustuotteita kuluttaja-asiakkaille. ”Woodor Designin kalusteissa suositaan kotimaisia raaka-aineita ja ne pyritään hankkimaan lähiseudun yrityksiltä niin pitkälle kuin mahdollista. Mahdollisuuksien mukaan kalusteissa hyödynnetään muussa tuotannossa syntynyttä hukkaa. Kalusteet suunnitellaan niin, että niiden pakkaaminen ja toimittaminen kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.” Verkkokauppaprojektista vastannut Tiia Irri kertoo.

”Yrityksen kehittämisessä suurena apuna on ollut Lahden Seudun kehittämisyhtiö Ladec. Ladecilta on saatu apua muun muassa rahoitushakemuksissa ja verkkokaupan perustamisessa. On ensiarvoisen tärkeää, että alueen yrityksillä on käytettävissään taho, jonka puoleen kääntyä ongelmatilanteissa, olemme kokeneet Ladecin palvelut erittäin hyödyllisiksi. Lisäksi Hollolassa löytyy joukko aktiivisia yrityksiä ja yrittäjiä, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.” Tiia Irri kertoo.

Linkit:

Salkapuu , avautuu uuteen välilehteen Salkapuu woodordesign , avautuu uuteen välilehteen