kuvassa inni oyn sisäänkäynti soramäessa hollolassa

Inni Oy:n yritystarina

Oli vuosi 1986, elohopea oli painunut jo muutaman kuukauden ajaksi -35 asteeseen, kun Timo Turva avasi Pekka Savion kanssa ensimmäisen kerran Inni Oy:n ovet joulukuussa Keskuskatu 9:ssä Hollolassa.

Kirpeä talviaika ei ollut helpoin mahdollinen ajankohta maalikaupan avaamiselle, mutta siitäkin huolimatta, että alussa oli hiljaisia päiviä, yhtenäkin päivänä myyntiä oli vain 36,60 markkaa, päättivät Timo ja Pekka jatkaa sitkeästi sisustus ja maalikauppaa Hollolan keskustassa. Tämä sitkeys palkittiin jo seuraavana vuonna, kun kauppa alkoi pikkuhiljaa käymään ja todelliset huippuvuodet myynninosalta koittivat vuosina -88 ja -89. Samalla Inni Oy vakiinnutti paikkansa Hollolalaisten omana kyläkauppana, mitä sanontaa vielä tänä päivänäkin kuulee käytettävän. Oli myös aika laajentaa tiimiä ja Timon Pirjo vaimo liittyikin vuonna -88 mukaan.

Alussa Innin tukkuliikkeenä toimi Tuko Oy ja vasta myöhemmässä vaiheessa vuonna 1993 liityttiin osaksi Värisilmä ketjua yksityisenä kauppiasmyymälänä.

90-luvun lama toi liiketoimintaa omat haasteensa, ja muutoksia myös Inni Oy:n tiimiin, kun Pekka lähti Helsinkiin insinööri hommiin. Vastoin kuin olisi voinut ajatella keskellä laman runtelemaa Suomea, päätti Timo ostaa isomman liiketilan, isolla varastolla Hollolan soramäestä ja niin vuonna 1991 Inni Oy muutti nykyisiin tiloihinsa Soramäentie 31. Meni vuosia, että Timo pyöritti yksin myymälää, perheen ja Hollolalaisten apua unohtamatta, ja muutaman kausityöntekijän voimin selvittiin 2000-luvulle.

Maalikauppa alkoi taas kukoistamaan niin, että kesäisin jouduttiin jopa säilömään maaleja kotona autotallissa, koska menekki oli niin kovaa, ettei varastotilat riittäneet enää vastaamaan menekin suuruuteen.

Koko Hollolan omana kyläkauppana tutuksi tullut Inni on vuosien varrella järjestänyt jos jonkinmoisia tapahtumia.  Inni games urheilutapahtuma, autokokoontumisia myymälän pihassa, kyläläisten kesäpäiviä ja on sitä käyty myös Padasjoella asti auton takakontista myymässä maaleja. Kaikkea on vuosien varrella sattunut, mutta aina on puhallettu yhteen hiileen!

Vuonna 2005 Timo palkkasi Kivisen Mikan, tulevan Inni Oy:n kauppiaan työparikseen ja siitä lähdettiin kehittämään myymälää ja siirtymään maalikaupasta kokonaisvaltaiseksi sisustus- ja remonttimyymäläksi. Ja olimmekin Suomen ensimmäisiä Värisilmä myymälöitä mihin asennettiin uuden konseptin mukainen tapettiosasto, Päijät-Hämeen suurin tapettivalikoima.

Kivinen astui vuonna 2011 Inni Oy:n kauppiaan rooliin ja samalla palkattiin tiimiin jo entuudestaan vankan kokemuksen alalta omaava Marko Kallioinen. Myymälä jatkoi nousuaan ja laajentumistaan samalla kun Timo alkoi haaveilla eläkepäivistä ja jättäytyikin pikkuhiljaa pois Innin puikoista nauttimaan ansaitusta vapaa-ajastaan.

Myynnin kasvaessa ja toiminnan laajentuessa, oli vuosia kun Mika ja Make olivat kahdestaan kovilla kaiken kiireen ja myymälän uudistamisen keskellä, mutta kovaa porhallettiin kohti uusia tuulia ja suurempia suunnitelmia. Koska Inni Oy:n painopiste oli selkeästi urakoitsija painotteinen, oli aika tehdä muutoksia, jotta saataisiin kuluttajapuolta yhtä vahvaksi osaksi Innin historiaa. Päätettiin panostaa keittiösuunnitteluun, tapettiosastoon ja kodin sisustamiseen koska selkeästi trendi oli kodin remontoinnissa nousussa ja vuonna 2020 tiimiin palkattiin Anne Hännikäinen, tuomaan naisellisen näkökulman Innin arkeen.

Tämän tiimin löydät Värisilmä Hollolasta tälläkin hetkellä maalien, tapettien, laattojen, lattioiden ja 3D-suunnittelupalveluiden ääreltä ja tällä kokoonpanolla me jatkamme kehittymistä sekä laajentumista ja porskutamme kohti uusia haasteita. Tervetuloa siis meidän matkaan, oli kyseessä sitten pintaremontit, talonmaalaukset, keittiön uudistaminen, kylpyhuoneremontti tai mikä tahansa kodin remontointiin liittyvä asia, meiltä saat tuotteet ja avun kaikkiin näihin, me olemme täällä asiakkaitamme varten!

Linkit: 

Inni Värisilmä video , avautuu uuteen välilehteen Inni nettisivu , avautuu uuteen välilehteen