kuvassa hollolan matkakeidas syksyllä
hopeakallion yritysalueella autoja on paljon pihalla

Hollolan Matkakeidas Oy yritystarina

Hollolan Matkakeidas rakentui uuden Vt 12 kehätien liittymään

”Hopeakallion yritysalue on osoittautunut hyväksi valinnaksi”

Liikenneasemayrittäjyys kulkee Rajakon suvulla verissä. Hollolan Matkakeitaan yrittäjän Aarto Rajakon eno puolisoineen perusti Kausalan Matkakeitaan vuonna 1989. Aarto ja hänen serkkunsa Eero viettivät huoltoasemalla käytännössä koko nuoruutensa.

Eero ja Hanna Asikaisen vetämä Vierumäen Matkakeidas avautui vuonna 2013 ja kesäkuussa 2018 juhlittiin suvun kolmannen Matkakeitaan avajaisia. Satu ja Aarto Rajakon omistama Hollolan Matkakeidas rakentui VT4 eteläisen kehätien liittymään, Hopeakallion yritysalueelle.

– Matkakeitaan suunnittelu, rakentaminen ja siihen liittyvän viranomaisyhteistyö Hollolan kunnan kanssa sujuivat kaikin puolin joustavasti. Hopeakallio on osoittautunut sijainniltaan hyväksi valinnaksi, Aarto Rajakko sanoo.

Yrittäjäpariskunnan lisäksi Hollolan Matkakeidas työllistää jatkuvasti 30-35 työntekijää.

– Meille haki lähes 200 ihmistä töihin. TE-keskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa yhteistyössä toteutettu rekrykoulutus oli äärettömän hyvä. Sen kautta saimme loistavan ja sitoutuneen työntekijäjoukon, Aarto Rajakko kertoo. 

Ammattiautoilijoiden suosiossa

Lähialueen asukkaiden sekä ohikulkuliikenteen lisäksi Hollolan Matkakeidas palvelee kattavasti ammattiautoilijoita. Heitä varten on rakennettu sauna ja tilavat taukotilat, joissa autoilijat saavat viettää maksutta aikaansa.

Rekan hytissä vietetyn yön jälkeen kuskit kömpivät heti ovien auettua aamiaiselle ennen kuin jatkavat matkaansa. Myös lounas ja päivällinen ovat kuskien toiveesta tarjolla seisovasta pöydästä.

– Pihamme on käymässä jo nyt ahtaaksi. Lisää parkkipaikkoja on suunnitteilla, sillä uskomme kehätien kasvattavan ammattiautoilijoiden sekä ohikulkumatkalla pysähtyvien asiakkaiden määrää, Aarto Rajakko aprikoi.

LADECin yritysneuvonnan kanssa Rajakot ovat tehneet säännöllistä yhteistyötä koko kaksivuotisen yrittäjyytensä ajan.

– Korona on vaikuttanut jonkin verran asiakasmääriin ja sitä kautta liiketoimintaamme. LADECin yritysneuvojista on ollut iso apu mm. erilaisten tukimuotojen ja investointirahoitusten kartoittamisessa. Palvelu on ollut erittäin hyvää, Aarto Rajakko summaa.

Linkit:

Hollolan Matkakeidas , avautuu uuteen välilehteen Hollolan Matkakeitaan avajaiset video , avautuu uuteen välilehteen Hopeakallion yritysalue , avautuu uuteen välilehteen