Summanen Oy:n yritystarina

Viimeksi päivitetty: 28.01.2024

Tanja Lundén kertoo:

Summasen tarina alkaa 1950-luvulta. Valtteri Summanen viljeli työkseen kukkasipuleita Okeroisten kylällä. Pikkuhiljaa hän alkoi valmistaa kyläläisille metallituotteita heidän tarpeisiinsa, kuten pihaportteja ja keinuja. Vuonna 1957 metallitöiden kysyntä oli kasvanut niin paljon, että Valtteri päätti luopua kokonaan viljelystä ja alkoi elättää perheensä metallitöillä.

Valtterilla oli työkokemusta lahtelaisista kalusteyrityksistä aiemmilta vuosilta ja kalustamisen asiantuntemus näkyi kaikessa tekemisessä. Valtterin poika Kari tarkkaili pikkupojasta lähtien isänsä työskentelyä, osallistuen innokkaasti puuhasteluihin isän opastuksella. Kari päätti jatkaa Summasen toimintaa, seuraten isän jalanjälkiä ja tekemällä samalla uusia aluevaltauksia. Liiketoiminta sai uudet mittasuhteet ja kalustamiseen panostettiin entistä enemmän.

kuvassa hitsausrobotti hitsaa metallista kappaletta  summasen tuotantotiloissa okeroisissa hollolassa

Telkkatuolin kulta-aika

Summasen historian yksi tärkeimmistä tuotteista oli legendaarinen telkkatuoli, jota valmistettiin kaiken kaikkiaan useita kymmeniä tuhansia. Oman tuolin lisäksi tuolin jalkoja valmistettiin eri huonekalutehtaille ja -ketjuille, jopa 20 vuoden ajan.

1990-luvun alussa, Suomessa vallinneen laman vuoksi, Summanen ajautui monen muun yrityksen tavoin konkurssiin. Konkurssista noustiin ja yritystä lähdettiin kehittämään ja laajentamaan, eri teollisuuden alan toimijoihin. Laman aiheuttamat haasteet saivat aikaan uudenlaisen eteenpäin katsomisen taidon ja vankemman yrityspohjan rakentamisen. Yhteen hiileen puhaltaminen ja mahtava yhdessä tekemisen meininki on kuulunut olennaisena osana yrityksemme historiaan. Summanen on vuosien ajan koettu mielekkään työuran mahdollistajana ja monen työntekijän ura onkin kestänyt useita vuosikymmeniä.

Kolmannessa polvessa

Karin tyttären, Tanjan, kohdalla sukupolven vaihdos ei ollut itsestään selvyys hänen urallaan. Tanja aloitti mukana yrityksen toiminnassa vuonna 2008 ja jo kahden vuoden kuluttua siitä, tehtiin virallinen sukupolvenvaihdos. Astuttuaan isänsä saappaisiin, Tanjalla oli alusta lähtien oma, kirkas visio yrityksen kehittämisestä. Hänen johdollaan yritystämme on viety eteenpäin niin digitaalisesti kuin tuotannollisestikin. Tänä päivänä toimintaa täydentävät myös omat kalustamisen tuotemerkit, Monena ja Alastek, jotka yhdistettynä projekti- ja alihankintavalmistukseen muodostavat kolminkertaisen kalustamisen asiantuntijuuden. 

Nimenmuutos

Keväällä 2020 yrityksen nimi muuttui virallisesti Metallituote Summanen Oy:stä Summanen Oy:ksi. Nykyinen nimi kuvastaa paremmin, mitä tänä päivänä olemme. Metallituotteiden valmistus ei tietenkään ole kadonnut mihinkään, mutta pidemmälle jalostetut asiakkaiden tuotteet, omat tuotteet sekä monipuolisempi materiaalien yhteiskäyttö kuuluvat olennaisina osina tarjontaamme. Olemme metallituotteiden ja erikoiskalustamisen ässä.

”Meillä Summasella on töissä ammattilaiset ammattilaisia varten. Toimintamme perustuu vuorovaikutukseen ja strategiseen kumppanuuteen – osaamisemme on käytössäsi. Haasta meitä ja ota yhteyttä. Selvitetään, kuinka voisimme auttaa juuri sinua!” – Tanja Lundén

Summanen Oy pähkinänkuoressa

Toimiala: Metallituotteiden sopimusvalmistus sekä kalustamisen tuotemerkit Monena ja Alastek
Toimipaikka: Hollola
Liikevaihto: 4,0 M€ (2020)
Henkilöstömäärä: 27

Summanen Oy , avautuu uuteen välilehteen Summanen Facebook , avautuu uuteen välilehteen Summanen Instagram , avautuu uuteen välilehteen Summanen LinkedIn , avautuu uuteen välilehteen