Nuorisotyö

Kunnan nuorisotyötä ovat muun muassa nuorten kasvatuksellinen ohjaus, kouluissa tehtävä nuorisotyö, etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö, yhteisökahviloissa toteutettu tilatoiminta, loma-ajan toiminnat ja harrastusmahdollisuudet sekä tieto- ja neuvontapalvelut. Nuorisotyötä tuotetaan pääasiallisesti kunnan omana toimintana, mutta teemme yhteistyötä myös yhdistyksien, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Koulunuorisotyö

Nuorisotyö on vahvasti mukana erilaisissa suunnitelluissa prosesseissa kouluilla. Kouluissa tehtävän työn päätavoitteita ovat osallisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen, sosiaalinen vahvistaminen ja syrjäytymisen ehkäisy. Koulunuorisotyöhön kuuluu myös yhteistyö vanhempien kanssa.

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön juttusille voi tulla, on asia miten iso tai pieni tahansa. Etsivä nuorisotyöntekijä neuvoo, ohjaa, antaa vinkkejä ja tietoa nuorten palveluista, Kelan lomakeviidakosta, auttaa työvoimatoimiston kanssa asioinnissa sekä työmarkkinoille pääsyssä tai opiskelupaikan haussa.

Nuorten vaikuttaminen

Nuorten osallisuus ja vaikuttaminen sekä nuorten äänen kuuluminen on tärkeä osa päätösten tekoa. Hollolassa nuorilla on oma vaikuttajaryhmä – Nuorisovaltuusto, jonka kautta nuorilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon ja toiminnan suunnitteluun.

Osuma

Seinätön työpaja on tekemällä oppimista, jossa valmentaja tukee valmentautujaa jakson aikana. Valmentaja kulkee nuoren rinnalla koko jakson ajan, tukien häntä avoimille työmarkkinoille työllistymisessä, opiskeluvalmiuksien lisäämisessä ja työelämätaitojen oppimisessa.

Monta harrastusta Hollolassa

Harrastamisen Suomen mallin harrastustoimintaa järjestetään kaikilla kymmenellä Hollolan koululla. Harrastuskalentereista löydät monenlaisia harrastuksia: monipuolisesti taidetta ja liikuntaa, sekä uusimpana tanssia, teatteria sekä bänditoimintaa. Salpakankaan ja Heinsuon keskuskouluilla toimii myös harrastusohjaaja, joka auttaa mielekkään harrastuksen löytymisessä.

Kansainvälinen toiminta

Kiinnostaako kansainvälisyys? Kulttuuri – ja nuorisopalvelut toteuttavat aktiivisesti nuorten kansainvälistä toimintaa Erasmus+ nuorisovaihtojen ja osallisuushankkeiden muodossa. Hankkeissa tehdään yhteistyötä erilaisten nuorten omaehtoisten ryhmien kanssa. Kansainvälisistä vaihdoista tiedotamme niiden avautuessa kunnan sosiaalisessa mediassa. Seuraa meitä Facebookissa ja Imstagramissa!