Laskujen käsittely ja mobiilimaksaminen

Viimeksi päivitetty: 29.11.2023

Hollolan kunta vastaanottaa ensisijaisesti sähköisiä verkkolaskuja. Kunnan kaikki laskut käsitellään ja arkistoidaan sähköisesti.

Verkkolasku saadaan suoraan käsittelyyn kunnan ostolaskujärjestelmään ja siksi sen käsittely on nopeampaa kuin paperilaskun, joka joudutaan erikseen muuttamaan sähköiseen muotoon ennen käsittelyä. Verkkolaskuista ei myöskään synny kunnalle paperijätettä ja siten myös vähentää syntyvän jätteen määrää.

Huomioithan, että Hollolan kunnalla on käytössään useita laskutusosoitteita:

  • Hollolan kunta
  • Hollolan Vesihuoltolaitos
  • Päijät-Hämeen ympäristöterveys

Hollolan tytäryhtiöillä kuten Hollolan Tilapalvelut Oy ja Hollolan asuntotalot Oy on omat laskutusosoitteensa.

Hollolan kunnan laskutusosoitteet yksiköittäin

Y-tunnus 0146248-5

PL 1153
00026 BASWARE
Laskuoperaattori Basware Oyj Operaattoritunnus BAWCFI22
OVT-tunnus 003701462485
Sähköpostilaskuosoite: hollola@bscs.basware.com

Laskulla tulee näkyä vastaanottajakentässä Hollolan kunnan lisäksi palvelualue sekä yksikkö tai yhteyshenkilö. Yllä oleva laskutusosoite koskee seuraavia Hollolan kunnan palvelualueita ja yksiköitä:

Konsernipalvelut

Kunnanhallitus ja -valtuusto, tarkastustoimi, vaalit, hallinto- ja viestintäpalvelut, talouspalvelut, kehittämispalvelut, henkilöstöpalvelut ja tietohallintopalvelut

Hyvinvoinnin palvelualue

Hyvinvoinnin hallinto, varhaiskasvatuspalvelut, perusopetuspalvelut sekä vapaa-aikapalvelut (kirjasto-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä hyvinvoinnin koordinointi)

Elinvoiman palvelualue

Elinvoiman hallinto, kuntatekniikka, liikennepalvelut, elinkeinopalvelut, työllisyyspalvelut, henkilöstöravintola, kaavoitus, maaomaisuuden hallinta, rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu, ruokapalvelut, siivouspalvelut, ja metsätalous

Y-tunnus 0146248-5

PL 1154
00026 BASWARE
Laskuoperaattori Basware Oyj Operaattoritunnus BAWCFI22
OVT-tunnus 003701462485230
Sähköpostilaskuosoite: hollola.vesi@bscs.basware.com

Yllä oleva laskutusosoite koskee ainoastaan Vesihuoltolaitosta.

Y-tunnus 0146248-5

PL 1154
00026 BASWARE
Laskuoperaattori Basware Oyj Operaattoritunnus BAWCFI22
OVT-tunnus 003701462485240
Sähköpostilaskuosoite: hollola.ymp@bscs.basware.com

Yllä oleva laskutusosoite koskee ainoastaan Päijät-Hämeen ympäristöterveyttä.

Ohjeet

Mikäli yrityksesi ei pysty lähettämään verkkolaskuja, voit rekisteröityä käyttäjäksi maksuttomaan toimittajaportaaliin, jonka kautta voit lähettää laskut sähköisenä järjestelmäämme.
Katso ohjeet: Provincian toimittajaportaali

Voit myös lähettää laskun sähköpostilla. Laskun tulee olla pdf-muotoinen. Yhdessä pdf-tiedostossa voi olla vain yksi lasku liitteineen. Huomioi, että Baswaren PDF-osoite ei ole ns. yhteystieto-osoite eli osoitteeseen ei voi lähettää viestejä tai kyselyjä laskutukseen liittyen.

Mainitse laskulla aina toimituspäivä sekä yksikkö tai yhteyshenkilö, mihin/kenelle palvelut/tavarat on toimitettu. Merkitse kaikki asiakkaan antamat tilausviitteet näkyviin laskulle (esim. kustannuspaikka tai hankenumero). Oikeat tilausviitteet nopeuttavat laskun välittymistä oikealle laskun käsittelijälle.

Älä lähetä verkkolaskutusosoitteisiin muuta kuin laskut (+ liitteet). Esitteet, hinnastot ja henkilötietolain mukaiset arkaluontoiset dokumentit pitää lähettää postitse suoraan vastaanottajalle.

Lisätietoja:

  • Provincia Oy, (03) 821 4017 tai ostoreskontra(a)provincia.fi
  • Hollolan kunta, talouspalvelut(a)hollola.fi

Hollolan kunnassa on käytössä mobiilimaksamisen mahdollistava Ceepos Mobiilimaksu sovellus, jolla voit ostaa palveluita ja tuotteita mobiilisovellukseen ladattavan saldon avulla kunnan eri toimipaikoissa.

Sovellus tulee ensimmäisenä käyttöön Heinsuon ja Salpakankaan kouluille, jossa oppilaat voivat ostaa välipalatuotteita mobiilisovelluksen avulla.

Saldoa mobiilitilille voit ladata Salpakankaan kirjastokahvilassa.

Voit ladata mobiilimaksusovelluksen Google Play Storesta ja Apple Storesta. Sovelluksen käyttö vaatii rekisteröitymisen aktiivisella sähköpostiosoitteella. Sovellukseen ladattavat saldot ovat palveluntarjoajakohtaisia, mutta ladattavia saldoja voit käyttää palveluntarjoajan eri käyttöpaikoissa.

Tutustu mobiilimaksamisen käyttöehtoihin etukäteen.

Mobiilimaksu-sovelluksen käyttöohje (pdf)

Mobiilimaksu-sovelluksen käyttöehdot (pdf)

Mobiilimaksamisen tietosuojaseloste (pdf)