Kulttuuri

Kulttuurinen työ näkyy vapaa-aikapalveluiden toiminnoissa, kuten tapahtumissa, näyttelytoiminnassa ja kulttuurisessa nuorisotyössä.

Kulttuuria Hollolassa Instagram-tililtä löydät kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset. Eläköön paikalliskulttuuri!

@kulttuuriahollolassa Instagram (avautuu uuteen välilehteen)

Hollolan kulttuuripalveluilla työskentelee kolme henkilöä: kulttuurituottaja, yhteisöohjaaja sekä harrastusohjaaja. Kulttuurituottaja toimii osana Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efektin ohjausryhmää sekä Päijät-Hämeen liiton kulttuuriverkostoa.

Tapahtumat ovat paikallisten tekijöiden yhteinen areena ja osallistamme niihin paikallisia kulttuurin tekijöitä, yhdistyksiä sekä yrityksiä. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä kaikissa kulttuurin toiminnoissa kolmannen ja neljännen sektorin sekä kunnan muiden yksiköiden kanssa.

Kulttuurinen nuorisotyö osallistuu aktiivisesti mm. Erasmus+ vaihto-ohjelmaan, jossa nuoret pääsevät tutustumaan vieraisiin kulttuureihin sekä osallisuustoimintaan. Järjestämme myös näyttelyitä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Suurin voimanponnistus näyttelytoiminnassa oli Pop-up Kulttuuritalo Vanha Apteekki, joka palveli kuntalaisia 2021-2022 taide- ja museokokoelma näyttelyillään.

Museot

Hollolassa toimii kolme paikallista kotiseutumuseota. Hämeenkosken kotiseutumuseo on viihtyisä Hollolan kunnan hallinnoima museo Hämeenkoskella, jonka toimintaa kehitetään yhteistyössä Koski-seuran kanssa. Heikan Jussin kotiseutumuseo sijaitsee Herralassa ja on paikallisyhdistyksen ylläpitämä. Hollolan kotiseutuyhdistyksen ylläpitämän upean kotiseutumuseon löydät Hollolan kirkonkylältä.

Taidekokoelma

Hollolan kunnan taidekokoelma jakautuu Hollolan kunnan taidekokoelmaan, Ruokolaisten taiteilijapariskunnan lahjoituksiin, sekä Hämeenkosken pitäjän vanhaan taidekokoelmaan. Taidekokoelman helmiä ovat paikallisten taitelijoiden kuten Jorma Kardénin työt sekä Mauno Hartmannin taideteokset. Hollolalaisille tuttuja taidekokoelmaan kuuluvia töitä ovat myös Timo Jakolan pastellimaalaukset. Kunnan kokoelmaan kuuluu myös useita muita matrikkelitaiteilijoiden töitä. Kokoelma on sijoitettuna kunnan toimipisteisiin ja taidevarastoon.

Kulttuurikasvatus

Hollolassa on otettu käyttöön vuonna 2021 perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma. Kulttuurikasvatussuunnitelman puitteissa järjestämme paikallisuuteen pohjaavaa kulttuurista toimintaa kaikille Hollolan koululaisille. Kulttuurikasvatussuunnitelmaa koordinoi kulttuuripalvelut yhteistyössä koulujen kanssa. Vuosiluokkien vierailut vahvistetaan perusopetuksen kanssa vuosittain.

Hollola päivän kukat ja bändi
 • Kulttuurituottaja / NUORISO- JA KULTTUURITOIMI / HOLLOLA

  Hanna Kaitila

  +358 40 557 4402

  Tapahtumat, kulttuurikasvatusohjelma, museotyö, taidekokoelma, kulttuurinen nuorisotyö sekä Harrastamisen Suomen mallin koordinointi

 • Yhteisöohjaaja / NUORISO- JA KULTTUURITOIMI / HOLLOLA

  Eero Vaara

  +358 44 780 1689

  Yhdistysyhteistyö, yhteisöllinen kirjasto, kulttuurikasvatusohjelma, tapahtumat, maahanmuuttotyö

Haluatko tehdä yhteistyötä tapahtumissa?

Toteutamme tapahtumia ympäri vuoden. Suurimmat yleisötapahtumat ovat Hollola-päivä elokuussa ja Joulunavaus marraskuussa. Jos sinulla on idea, haluat tulla esiintymään, tarjota palveluitasi tai tehdä muutoin yhteistyötä tapahtumassa, ole rohkeasti meihin yhteydessä!

Hollola-päivään liittyen toivomme yhteydenottoja viimeistään kesäkuun aikana ja joulunavaukseen lokakuun loppuun mennessä.

Tehdään yhdessä hirveen ihania tapahtumia!