kuvassa Karluxin toimitilat paassillan yritysalueella Hollolassa

Karlux Oy:n yritystarina

Näkyvä sijainti Paassillan yritysalueella poiki Karluxille mittavan tilauksen

Karlux Oy on kotimainen valaisinvalmistaja, jonka tuotteet ovat saatavilla ammattitukkujen kautta. Perinteikäs perheyritys on perustettu vuonna 1983. Toimitusjohtaja Juha-Pekka ”Jussi” Karjalaisen isän perustama yhden miehen yritys toimi aluksi Iitin kunnan Hiisiön kylässä. Sukupolven vaihdoksen jälkeen vuonna 2004 Karjalainen muutti yrityksen ensin vuokratiloihin Lahteen. Kun Hollollan kunta kaavoitti Hopeakallion ja Paassillan yritysalueet, hän osti viimeksi mainitusta tontin ja rakennutti yritykselle omat tilat.

– Olemme edelleen aivan innoissamme uusista tiloista ja moderneista tuotantovälineistä. Niiden myötä olemme viimeistään nyt samalla viivalla kuin reilusti isommat toimijat, Karjalainen iloitsee.

Karjalaisen toimitusjohtajuuden aikana Karluxin liikevaihto on peräti kymmenkertaistunut yrityksen alkuvuosista. Samalla yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut yhdestä seitsemään.

– Parhaina aikoina olemme tehneet kuukaudessa liikevaihdon, joka tehtiin yrityksen alkuvaiheissa koko vuonna. Kasvun takana on osaava henkilöstö, joka työskentelee suurella sydämellä. Meille tullaan töihin jäädäkseen, Karjalainen vakuuttaa.

Käpyvalaisimesta se alkoi

Käpyvalaisimesta tunnetuksi tullut Karlux on erikoistunut puisto- ja taajamanvalaisimiin. Valaisinsuunnittelussa on tehty hiljattain uusiakin päänavauksia.

– Sijainnistamme Lahden uuden eteläisen VT12 kehätien läheisyydessä on ollut meille hyvin konkreettista hyötyä, sillä viime keväänä ovesta käveli sisään sitä urakoivan Destian edustaja, joka oli bongannut kylttimme hallin katolta. Hän tuli kysymään, onnistuisiko meiltä kahden kehätien Hollolan päässä olevan sillan turvavalaistus. Tartuimme innolla toimeen! Nyt sillat loistavat iltaisin ”Hollolan punaisina” ja ohjaavat autoilijoita kuntaan. Saimme tilauksen sijaintimme ansiosta ja samalla se poiki meille kokonaan uuden tuotteen, Karjalainen kertoo.

Paassillan yritysalueen Karjalainen sanoo olevan paras mahdollinen. Tontit ovat väljiä ja valaisimien kuljetuksesta huolehtivat Schenker, Kuljetusliike Ranta-Aho Oy (Hollola) ja läheisellä Kukonkoivun yritysalueella toimiva Kaukokiito pääsevät perille sujuvasti kehätien liittymästä. Ne kuljettavat Karluxin tuotteita tukkuliikkeiden varastoihin ympäri Suomea. 

Syömässä Karluxilaiset piipahtavat kivenheiton päässä olevalla Hollolan Matkakeitaalla tai muutaman minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa Hollolan Kuntakeskuksessa. Lahteenkin on vain kymmenen minuutin ajomatka. 

Jussi Karjalainen kiittää Hollolan kunnan rakennusvalvontaa hyvästä yhteistyöstä rakennusprojektin aikana sekä LADECin yritysneuvoja Jari Eskolaa avusta investointirahoituksen hakemisessa. 

– Yhteistyö Hollolan kunnan ja LADECin kanssa on ollut todella helppoa ja sujuvaa. Täällä Paassillassa meidän on oikein hyvä toimia, Karjalainen hymyilee.

Linkit:

KARLUX , avautuu uuteen välilehteen