kuvassa Blue planin turva aita koneelle tuotantotiloissa

BluePlan Oy:n yritystarina

Toimitusjohtaja Jari Saarola kertoo:

BluePlan Oy – Step2Safety™  

Hollolalainen BluePlan Oy on perustettu vuonna 2017 palvelemaan koneiden omistajia ja valmistajia tarjoamalla moninaisia koneturvallisuuden palveluita kuten koneiden CE-merkinnät, turvallisuusauditoinnit ja erilaiset suojaustuotteet kuten joustavat törmäyssuojat, sähköiset turvakomponentit sekä mekaaniset ja sähköiset röntgen- ja lasersuojaukset.

Kevättalvella 2020, kun maailma sulkeutui, minun oli mietittävä miten myydä edelleen tuotteitamme ja palveluitamme, kun asiakkaiden luona ei päässyt käymään. Jarilla on pitkä ura koneturvallisuuden parissa, jonka aikana hän on kaivannut työvälinettä helpottamaan työtään. Kun korona pysäytti kaiken, oli aikaa sen innovointiin ja miettimiseen, että miten sekä omaa työtään, että asiakkaiden koneiden turvallisuutta voisi lähteä kehittämään digitaalisempaan ja helpommin hallittavaan muotoon. Syntyi Step2Safety™ -palvelu, jonka myötä Jari huomasi olevansa mukana muuttamassa koko koneiden turvallisuuden alaa.

BluePlan Oy:n Step2Safety™ -palvelu on sovellus, joka sisältää kaiken koneen turvallistamiseksi. Optimitilanteessa koneen valmistaja ottaa sovelluksen käyttöön jo siinä vaiheessa, kun uutta konetta aletaan valmistamaan. Turvallisuus on tekoja ja niitä kannattaa alkaa tekemään jo ennen kuin kone on valmis. Turvallisuus koneiden tilanteessa luodaan tekniikalla ja kun vahva turvallisuuspohja rakennetaan heti alkumetreillä, seuraa turvallisuus koneen mukana koko sen elinkaaren, joka voi olla jopa 30 vuotta.

Kun kone on valmis ja se luovutetaan käyttäjälle, siirtyy samalla konkreettinen turvallisuustieto nykyiselle omistajalle Step2Safety™ -palvelun myötä. Kun uusi omistaja jatkaa palvelun käyttöä, on turvallisuushistoria aukoton ja digitaalisuuden myötä helposti koko organisaation käytettävissä, kaikilla laitteilla.

Step2Safety™ -palvelu sisältää kaiken koneeseen liittyvän turvallisuusdokumentaation, se ohjaa ja opastaa käyttäjäänsä ja sisältää paljon koulutusmateriaalia, jonka avulla omaa organisaatiota pystyy kouluttamaan koneiden turvallisuudessa. Tehtyjen ja sovellukseen kirjattujen toimenpiteiden pohjalta saadaan dataa, jonka yrityksen johto ja vastuuhenkilöt pystyvät hyödyntämään budjetoinnissa ja sen myötä turvallistamisen suunnittelussa. Verrattuna yleisesti koneiden turvallisuudessa käytettäviin Word- ja Excel-pohjiin, on Step2Safety™ se aktiivinen ja eteenpäin vievä vaihtoehto, kun halutaan turvallisia koneita.

Koneiden valmistajien suuntaan palvelusta on myös paljon hyötyä. Step2Safety™ -palvelun avulla konevalmistaja voi osoittaa olevansa vastuullinen toimija turvallisuuden saralla. Samalla palvelun avulla konevalmistajat pystyvät rakentamaan kestäviä ja luotettavia asiakassuhteita, jotka kestävät koko koneen elinkaaren ajan. Step2Safety™ -palvelu tarjoaakin kiistatonta kilpailuetua konevalmistajille.

BluePlan Oy etsii tällä hetkellä verkostoonsa alan johtavia kone- ja laitevalmistajia, työympäristöturvallisuuden asiantuntijoita sekä teknisten alojen oppilaitoksia, joita yhdistää aktiivinen halu rakentaa turvallisempaa maailmaa. Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä, tehostaa omaa ja asiakkaidensa toimintaa sekä parantaa koneiden turvallisuutta arvoketjun jokaisella tasolla.  

BluePlan nettisivuu , avautuu uuteen välilehteen