kuvassa työntekijät työntouhussa Hollolan rakennusbetoniin tehtaassa
Kukonkoivun yritysalueella Hollolassa

Hollolan Rakennusbetonin yritystarina

Rakennusbetonin juuret ovat syvällä Hollolan maaperässä                              

”Kukonkoivusta on sujuvat yhteydet kaikkialle Suomeen”

Vuonna 1966 toimintansa aloittanut Hollolan Rakennusbetoni perustettiin alun perin palvelemaan paikallisen rakennusliikkeen valmisbetonitarpeita. Viiden vuosikymmenen aikana Hollolan Kukonkoivussa toimivan yhtiön liiketoiminta on laajentunut valtakunnan laajuiseksi ja kasvanut kolmen yrityksen: Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n, Hollolan Sora Oy:n sekä Mikrobetoni Oy:n muodostamaksi yksityiseksi konserniksi, joka valmistaa korkealuokkaisia erikoisbetonituotteita ja palvelee koko Suomen sekä Pohjoismaiden rakentajia.

Yhtiöllä on 100 työntekijää ja yhteistyöyritystensä kautta se työllistää noin 120 henkilöä suunnittelu-, kuljetus- ja asennustehtävissä.

Perheyrityksessä tuotepäällikkönä toimiva Sami Konsti kertoo, että valmisbetonin lisäksi konsernin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. betoniset väestönsuoja- ja valmismoduulikylpyhuoneet, AKO-väliseinät, pihakivet ja viherkatot.

– Palvelemme rakennusliikkeitä ja yksityisiä rakentajia Päijät-Hämeessä ja ympäri Suomen. Kukonkoivusta on hyvät tieliikenneyhteydet sekä Etelä- että Pohjois-Suomeen ja tänne on näppärä myös kulkea töihin. Meillä on paljon työntekijöitä mm. Nastolasta ja he sanovat uuden kehätien lyhentävän työmatkaa kymmenellä minuutilla suuntaansa.

Teiden risteyskohdassa Kukonkoivun sijainti on etenkin logistisesta näkökulmasta huippuluokkaa. Yritysalueelta on vain muutaman minuutin ajomatka Hollolan kuntakeskuksen palveluihin ja uuden VT4 eteläisen kehätien liittymään. Lahteenkin on vain kymmenisen kilometriä. Pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle ajaa Kukonkoivusta reilussa tunnissa, ja Riihimäelle ja Hämeenlinnaan jopa alle tunnissa. Yhteydet ovat hyvät myös Itä- ja Länsi-Suomeen.

Sami Konsti sanoo Rakennusbetonin olevan tyytyväinen Hollolan kunnan yrityspalveluihin ja erityisesti hyvään yhteistyöhön.

– Konsernin tulevaisuus näyttää varsin valoisalta. Rakentamisen ja pihatuotteiden menekki on viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana jopa lisääntynyt, kun ihmiset ovat olleet tavallista enemmän kotona. Aika on otollinen myös vientiprojektin edistämiselle, jota olemme tehneet hyvässä yhteistyössä LADECin yritysneuvojien kanssa, Sami Konsti summaa.

Linkit:

Rakennusbetoni , avautuu uuteen välilehteen Avaava betonielementti kylpyhuone , avautuu uuteen välilehteen Kukonkoivun yritysalue , avautuu uuteen välilehteen