Kunnontiimistä työmarkkinoille

Viimeksi päivitetty: 15.03.2024

Kunnontiimi on Hollolan kunnan työllisyyspalveluiden organisoima työtiimi, jonka tarkoituksena on ponnistaa työnhakijoita työmarkkinoille sekä edistää kuntalaisten viihtyvyyttä erilaisten työprojektien avulla. Työkohteet vaihtelevat rakennus- ja korjausrakennuskohteista, luontokohteiden hoitamiseen, puistometsien siistimiseen sekä julkisten tilojen sekä ulkoilupaikkojen kehittämiseen.

Päivitämme tälle sivustolle esittelyjä Kunnontiimin aikaansaannoksista ja toiminnasta.

Esimerkkejä Kunnontiimin työprojekteista

Kunnontiimi on saanut tehdä mukavasti töitä Tiilijärvien ympäristössä erilaisten rakentamisen ja parantamisen merkeissä. 
Tähän julkaisuun on yhdistettynä kaikki tähän mennessä tehdyt työt vuodesta 2022 alkaen. 

Täältä voit myös käydä katsomassa mitä uutta mahdollisesti tulevaisuudessa tulee.

Vähä-Tiilijärven pitkospuiden “pientä pintaremonttia”

Kunnontiimi sai elo-syyskuussa 2023 tehtäväksi parantaa Vähä-Tiilijärven Tiilikankaan puoleisella rannalla olevien pitkospuiden kuntoa.


Ilmat suosi rakentajia koko projektin ajan ja mukavia kohtaamisia tiimiläiset saivat kokea rakentaessaan.

Pitkospuut päätettiin päällystää laudoilla, helpottamaan kulkua.

Oletko sinä käynyt jo testaamassa uudistetut pitkospuut?

Vuonna 2024 Vähä-Tiilijärven ympäristössä kulkemista parannetaan, mm. pitkospuilta tasanteelle on tulossa sorapäällyste.

Vähä-Tiilijärven ympäristön elävöitys

Salpakankaan koulun 3. ja 4-luokkalaiset pääsivät toukokuussa 2023 osana Järvien sävelet – tapahtumaa rakennushommiin, kun he Kunnontiimin avustuksella rakensivat erilaisia hyönteishotelleja. Hotellit sekä Wellamo-opiston aikuis- ja lapsiryhmien taiteilemat puukiekot koristavat nyt pääasiassa Vähä-Tiilijärven pohjoisreunaa.

Puukiekkoja ja hyönteishotelleja on piilotettu yhteensä melkein 80 kappaletta metsäpolun varteen sekä Vähä- ja Keskitiilijärven välistä, sekä Vähä-Tiilijärven pohjoisreunan luontopolun varresta pitkospuille saakka. Kunnontiimi hoiti projektia varten puumateriaalit, sekä kävi ripustamassa koristeet alueelle.

Vähä-Tiilijärveltä löytyy myös Kunnontiimin rakentamia penkki-pöytäryhmiä. Syksyn aikana penkkiryhmiä on tulossa myös Keskitiilijärven rantaan sekä kiekkoja ympäri Järvien kierroksen reittiä. Nyt voit jo bongata metsästä mm. sammakkoprinssin ja kaktuksen.
(30.6.2023)

Vähä-Tiilijärven levähdys-/näköalatasanne

(3.5.2023) Lumien sulettua Kunnontiimi viimeisteli 2022 syksyllä Vähä-Tiilijärven rantaan rakennetun levähdystasannetta pienellä laajennuksella.
Näkötasanteella piipahtaminen soveltuu vaikka hyväksi aamukävelyn kohteeksi!


Tasanne rakentui keväällä 2022.


Tasanteenhan löydät Vähä-Tiilijärveltä.

Uimarantojen huoltotyöt

Ympäri kuntaa on ahkeroitu rantakohteiden parissa:
Pikkutilkille on rakennettu uusi näköalatasanne sekä Hollolan 4H-Yhdistyksen kesäkahvilalle tehtiin kasvojenkohotusta.
Kunnontiimi vastaa myös Pikkutilkin nurmikon huollosta.


Vähä-Tiilijärven nurmikon hoidosta vastaa Kunnontiimi.


Kunnontiimi ei suinkaan hiljene talviajaksi, vaan silloin tiimiläiset tekevät enemmän töitä sisätiloissa, vaikkakin tiimiläisiä näkyy varmasti kylän raitilla myös tuttuun tapaan.
Metsien raivaustyöt ja pienpuuston harvennus ovat yksi tiimin ulkohommista, joka jätetään tauolle vain lintujen pesimäaikaan.

Talven aikana kunnan varikolla rakentuu uimakoppeja ja uusia torikalusteita.
Myös erilaiset puutyöt keskittyvät paljon talviaikaan.
Siistimistiimi siistii päivittäin ja tiimiläisten kielellä kutsuttu roskakierros kiertää talvella parikin kertaa viikossa kunnan alueella.


Kunnontiimi ahkeroi uimakoppien parissa näin alkuvuonna. Hyvällä mielellä ja hymy huulilla rakennetaan ajatellen tulevaa kesää.
Tämä on kolmas vuosi peräkkäin, kun tiimi sai uimakoppien rakentamisen projektikseen.
02/2024

Pyhäniemeen rakentui uusi laavu syyskuussa 2023 Kunnontiimin rakentamana.

Kunnanhallituksen vuonna 2022 hyväksymän valtuustoaloitteen myötä Kunnontiimille tuli mahdollisuus suunnitella ja rakentaa Pyhäniemeen laavu ihan alkutekijöistä lähtien.
Laavun paikaksi valikoitui Pyhäniemen kuntorata palvelemaan kuntoradan käyttäjiä ja retkeilijöitä. (Pyhäniemen kuntoradan ja muut Hollolan hiihtoladut ja ulkoilureitit löydät Hollolan kunnan kotisivuilta)

Pyhäniemen valmis laavu
Pyhäniemen valmis laavu löytyy kuntoradan varrelta
Laavun sisätilat
Sisätilan puumateriaalit on myös kunnan metsän antia

 

 

Kunnontiimin kesätorille valmistamat oleskeluryhmät

Kunnan työllisyyspalveluiden Kunnontiimi rakensi kevään aikana Hollolan torille värikkään oleskelualueen lahjoituksella saaduista kuormalavoista ja maaleista. Kesäkauden ajan torilta löytyvät värikkäät kierrätysteemalla rakennettuja oleskelualueen istumaryhmiä.

Paikallisten yrityksien lahjoittamat materiaalit mahdollistivat rakentamisen ja istumaryhmiä on valmistettu niin aikuiseen kuin pienemmällekin soveltuvaan kokoon.

Alueella toimii Hollolan 4H-yhdistyksen nuorten kesäyrittäjien pyörittämä kahvila, erilaista kulttuuripuolen järjestämää ohjelmaa ja kunnan kesätyöntekijöiden ylläpitämä aktiviteettialue. Istumapenkit ja kalusteet ovat kahvilatoiminnan lisäksi kaikille vapaassa käytössä läpi kesän.(30.6.2023)

Kunnontiimin tiloissa kunnan teknisellä varikolla vietettiin joulukuussa 2022 avoimia ovia “joulun aloitus” -teemalla. Paikalla tiimin toimintaan ja tiloihin kävivät tutustumassa kunnan työntekijän sekä eri yhteistyötahoja. Tiimin taukotiloja on remontoitu syksyn mittaan ja tiimiläiset mm. asensivat itselleen lokakuussa ns. kierrätyskeittiön kulttuuritalon vanhoista tiloista vapautuneista keittiökalusteista. Toimitiloissa on muutenkin hyödynnetty kierrätyskalusteita mm. kouluilta vapautuneista huonekaluista.
Myös kunnanviraston Viirikukon piha on saanut joulukoristuksen Kunnontiimin toimittamasta joulukuusesta.

Täysin kierrätyskalusteinen keittiö toimii!

 

Ympäri kuntaa löytyy hyviä Kunnontiimin rakentamia eväiden syöntipaikkoja.

Heinäkuun alulla Hollolan Työllisyyspalvelut muuttivat kokonaisuudessaan kuntakeskuksessa Tiilijärventie 5D:ssä sijaitseviin toimitiloihin.

Työllisyyspalveluihin kuuluva Kunnontiimi vastasi neljän asuinkäytössä olleen kolmion uudistamisesta ja remontoimisesta toimistokäyttöön sopiviksi. Työvalmentajien Timon ja Taijan johdolla tiloihin tehtiin täysi pintaremontti (tosin muutama seinäkin vaihtoi paikkaa remontin aikana). Sähkötöissä käytettiin ulkoista apua, mutta muuten tiimiläiset remontoivat kaiken omin voimin valmentajien ohjeistuksella. Kunnontiimi koostuu niin pitkän linjan remontointiosaajista kuin myös hommia alusta saakka opiskelevista tiimiläisistä.

Muutto ja remontti tehtiin, sillä Lahden seudun kuntakokeilun myötä toimitilojen tarve on kasvanut myös Hollolan Työllisyyspalveluissa: tiimin koko lähentelee jo 15 henkeä. Asiakasvastaanottotilojen lisäksi yhteen tiloista rakennettiin suurempi neuvotteluhuone.

Tähän ei joka iikka pystykään: Kunnontiimillä työt pyörii läpi kesäkauden. Juhannuksen jälkeisellä viikolla Kunnontiimiläisiä oli jättiputkenpoistotöissä Hammonjoella. Jättiputken poisto vaatii täyden suojavarustuksen, joten hommissa kyllä tarkeni. Totta kai töitä tauottaen ja helle huomioiden, mutta kyllä tämä asennetta vaatii!

 

Ympäri Hollolan luontokohteita voit bongata Kunnontiimin työpanoksesta kertovia tauluja. Keväällä 2022 käytiin kiinnittämässä ensimmäiset taulut Pirunpesän nuotiopaikalle sekä Martan Majalle. Muun muassa kyseisten kohteiden huollosta vastaa Kunnontiimi.

Kyltit kiinnitettiin Martan majalle keväällä 2022.

Kunnontiimi rakensi ensimmäiset uimakopit kesäksi 2022. Kyseiset uimakopit menivät Iso-Tilkin, Kotomäen ja Kirkon rantoihin.

 

Valmis uimakoppi kirkon rannassa.

😀

Reitti Kunnontiimiin

Kunnontiimin työntekijäksi voi hakea kunnan työllisyyspalveluiden kuntakokeilun omavalmentajan kautta. Omavalmentajallesi voit jättää helpoimmin yhteydenottopyynnön TE-palveluiden Oma asioinnin kautta.

Tiimiin kuulumisen kesto voi vaihdella keskimääräisesti kuukaudesta 10 kuukauteen. Toimintaa ja työkohteita organisoi Hollolan työllisyyspalveluiden työllisyyskoordinaattori.

Jokaisen polku on yksilöllinen

Jokaisella Kunnontiimissä työskennelleellä on oma polkunsa. Haluamme jakaa muutamia niistä myös lukijoille tiimiläisen luvalla työelämätarinoissa.