kuvassa vsj steelin metallinen tukirakennelma tankin sisältä

VSJ-Steel Oy:n yritystarina

VSJ-Steel Oy on Juri Koivistoisen, Viktor Kaartisen ja Slava Petrovskin perustama metallialan yritys.

Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 2018 henkilöstövälitysfirmana. Tammikuussa 2021 yritys laajensi toimenkuvaansa, kun Lahden Ahtialassa sijaitsevalle pajalle työnjohtajaksi palkattiin Pekka Aittakallio ja projektipäälliköksi Päivi Nykänen. Kun ensimmäinen projekti saatiin myytyä, piti palkata myös työntekijöitä. Näin sai alkunsa keskiraskaita ja raskaita hitsauskokoonpanoja tekevä VSJ-Steel Oy.

”Siellä me istuimme Pekan kanssa ensimmäiset viikot, tyhjässä tehtaassa soittelemassa ympäriinsä ja tarjoamassa hitsausta, vaikka hitsareista ei vielä siinä vaiheessa ollut tietoakaan”, Päivi kertoo. ”Nopeasti se homma kuitenkin lähti käyntiin ja pian olikin jo täysi tohina pajalla käynnissä.”

Ahtialan paja jäi nopeasti pieneksi ja jo lokakuussa 2021 toiminta siirrettiin Hollolaan Keskikankaantielle Salpakankaan yritysalueelle. Muuton yhteydessä VSJ-Steel sai märkämaalaamon omiin tiloihinsa. Tämä, sekä naapurissa toimivan yhteistyökumppanin raepuhallus mahdollistivat sen, että yritys pystyi vihdoin tarjoamaan asiakkailleen kaikki hitsaamansa tuotteet myös pintakäsiteltyinä. Yhteistyö lähialueiden yritysten kanssa näkyy muutenkin vahvana VSJ-Steelin jokapäiväisessä arjessa.

”Lähialueiden yritykset tekevät oman kokemukseni mukaan todella paljon yhteistyötä keskenään. Mekin pyrimme ostamaan kaiken tarvitsemamme alihankinnan tästä mahdollisimman läheltä Hollolasta. Samoin osa asiakkaistamme on ihan tuossa nurkan takana. Homma toimii hienosti, kun autellaan toinen toisiamme.” Pekka toteaa.

Kahden toimintavuotensa aika VSJ-Steel on kasvattanut liikevaihtoaan räjähdysmäisesti. Yrityksen tavoitteena tällä hetkellä on vakiinnuttaa asemansa metallialan alihankkijoiden joukossa ja kasvattaa tulostaan. Käynnissä on monenlaisia kehityshankkeita, joiden päämäärä on selkeä: ”Haluamme pitää kiinni asiakkaistamme ja tarjota heille laadukasta hitsausjälkeä kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.”, Päivi summaa.

Omia tuotteita VSJ-Steelillä ei ole, vaan valmistus tapahtuu aina asiakkaan kuvilla, asiakkaan tarpeiden mukaan. Jokainen projekti on erilainen ja se pitää työn mielekkäänä ja haastavana. Välillä halli täyttyy yli kymmenen metriä pitkistä konteista, välillä työn alla on pienempiä osakokonaisuuksia. Kaksi 10t nosturia mahdollistaa isojenkin kappaleiden valmistuksen. Myös rakennusteollisuuden tarpeet ovat huomioitu tuotannossamme.

”Täytämme teräksestä valmistettujen kantavien rakenteiden vaatimukset luokassa EXC1 ja EXC2, mikä tarkoittaa, että teräskokoonpanojemme laatu on EN 1090-1+A1 CE-merkinnän mukaista.” Pekka kertoo. ”Lisäksi maalarimme ovat palosuojakoulutettuja. Sellaisia maalareita ei kovin montaa Suomessa ole.”

VSJ-Steel Oy toimii edelleen myös henkilöstövälitysfirmana. Se on tuottanut Suomeen työntekijöitä mm. Ukrainasta ja Venäjältä. Tälläkin hetkellä omalla pajalla työskentelee sulassa sovussa suomalaisia, ukrainalaisia, virolaisia ja venäläisiä. Muihin yrityksiin on jatkuvasti vuokrattuna noin 20 henkilöä.

”On todella antoisaa työllistää innostuneita ja eteenpäin pyrkiviä henkilöitä, sekä auttaa ammattitaitoisia vieraskielisiä hitsaajia pääsemään työelämään Suomessa”, toteaa Juri Koivistoinen innokkaana. ”Toivottavasti pystymme auttamaan vielä monia!”

VSJ-Steel nettisivu , avautuu uuteen välilehteen