kuvassa ekomuovin tuotantotiloissa suuria lappeellaan tai pystyssä olevia mustia putkia salpakankaan teollisuusalueella hollolassa

EKOMUOVI Oy:n yritystarina

Toimitusjohtaja Tero Tupakka kertoo:

Ekomuovi Oy on vuonna 2001 perustettu muovialan yritys eli historiaa yrityksellä on jo reilu 20-vuotta. Toimipisteemme sijaitsee Hollolan Salpakankaan teollisuusalueella, jossa meillä on käytössämme omat, noin 1800 m² teollisuushallitilat. Näissä tiloissa pystymme valmistamaan suuriakin kappaleita, koska hallimme kokonaiskorkeus on reilu 8 m. Suurten kappaleiden siirto tapahtuu myös helposti ja joustavasti, koska käytössämme on hallin katossa oleva suuri siltanosturi. Teollisuuden prosessisäiliöissä kokoluokka on todella laaja. Pienimmät säiliöt ovat olleet muutamia kymmeniä litroja ja suurimmat noin 80 m³. Säiliökokonaisuus voidaan varustaa pumpuilla, instrumenteilla ja sähköautomaatiokeskuksilla.

Tällä hetkellä meitä muoviammattilaisia Ekomuovissa työskentelee kaikkiaan yhdeksän henkilöä, joista viisi on valmistuksessa ja loput myynnissä, projektoinnissa ja suunnittelussa. Kaiken suunnittelun teemme nykyaikaisella 3D-suunnitteluohjelmistolla, jolloin kuvat ovat helposti luettavissa ja ne ovat näyttäviä.

Ekomuovi Oy on erikoistunut erilaisten kestomuovituotteiden ja miksei muidenkin muoviratkaisujen suunnitteluun, valmistukseen sekä huoltokorjauksiin. Kestomuovituotteilla tarkoitamme lähinnä PE-, PP- ja PVDF-materiaaleja. Pääsääntöisesti valmistamme asiakkaan toiveiden mukaisesti erilaisia altaita, prosessisäiliöitä, annostuskoneikkoja, sekä asennamme myös muoviputkistoja. Pystymme myös pinnoittamaan monen tyyppisiä altaita, jolloin muun muassa aggressiivisten kemikaalien varastointi on turvallista.

Ekomuovissa halutaan panostaa kovasti myös tulevaisuuteen ja tuotannon kehittämiseen. Tästä on hyvänä esimerkkinä kesän 2022 kynnyksellä tuotantotiloihimme asennettu kolmiakselinen CNC-työstökonekeskus. Tämä on tuonut meille useita uusia mahdollisuuksia lisää ja tästä esimerkkinä muille yrityksille tehtävä alihankintatyö. Pystymme koneistamaan maksimissaan 2000 x 4000 mm levykappaleista asiakkaan kuvien mukaisia tuotteita.

Voidaan siis ylpeydellä sanoa, että me ekomuovilaiset olemme oman muoviosaamisalueemme ammattilaisia. Toivotamme kaikki asiakkaat tervetulleiksi, joten ollaan yhteyksissä. Päijät-Hämeessä on hyvä toimia ja yrittää!

Ekomuovi nettisivu , avautuu uuteen välilehteen