Vuorohoito

Viimeksi päivitetty: 11.01.2024

Hollolassa vuorohoitoa järjestetään Salpakankaan päiväkodissa. Vuorohoito eli yö-, ilta- ja viikonloppuhoito palvelee niitä perheitä, joissa huoltajat työnsä tai opiskelun luonteesta johtuen tarvitsevat hoitoa muiden päiväkotien aukioloajoista (ma-pe klo 6.00-18.00) poiketen.

Vuorohoidossakin toiminta ja lasten jakaminen pienryhmiin tapahtuu suunnitelmallisesti ja joustavasti tilanteesta, lapsiryhmän tarpeista, lasten osallisuudesta ja toiminnasta riippuen. Pienryhmät voivat olla pysyviä tai muuttuvia ja kokoonpanoltaan erilaisia. Lapset voivat itsenäisesti ja joustavasti jakaantua pienryhmiin esimerkiksi leikkikartan avulla. Tavoitteena koko päivään sisältyvällä pedagogiikalla ja pienryhmätoiminnalla on kiireetön ja turvallinen arki, jossa toimintaa ohjataan lapsille tutuilla rutiineilla ja ennakoitavalla päivän kululla. Näin lapsella säilyy turvallisuuden ja tuttuuden tunne koko päivän ajan.

Vuorohoidon järjestäminen juhlapyhinä

Hollolan Hyvinvointivaliokunnan päätös 16.05.2018 §60

Varhaiskasvatuksen seudullinen johto- ja kehittämisryhmä on sopinut seudullisesta yhteistyöstä vuorohoidon järjestämiseksi juhlapyhinä. Seudullinen yhteistyö vuorohoidon järjestämisessä koskee seuraavia juhlapyhiä: Uudenvuoden päivä, pitkäperjantai, 1. ja 2. pääsiäispäivä, juhannusaatto, juhannuspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Tämä tarkoittaa sitä, että ko. päivinä vuorohoito voidaan toteuttaa ostopalveluna Lahden seudun vuorohoitoyksikössä Hollolan vuorohoitoryhmän ollessa suljettu.