Piipahlus palvelee

Asiointipiste Piipahlus

Piipahlus palvelee!

Piipahlus on Hollolan kunnan asiakaspalvelupiste, jossa annamme yleisneuvontaa kunnan toimintaan liittyen. Piipahluksessa voit myös ladata Waltti-kortin tai noutaa Kelan lomakkeita. Käynti pääkirjastossa sijaitsevaan asiointipisteeseen on esteetön.

Asioi Piipahluksessa
Piipahlus palvelee

Asiointipisteessä voit hoitaa kunnan ja muiden toimijoiden palveluihin liittyviä asioita. Asiointipiste on myös eri palveluiden ja tapahtumien tietopankki ja palvelupisteestä voit hakea ja sinne voit palauttaa eri palveluihin liittyviä lomakkeita.
Asiointipisteen palveluneuvojat hoitavat myös Kelan avustavia asiakaspalvelutehtäviä (yleisneuvonta, esitteiden jako, lomakkeiden jako ja vastaanotto). Tilavaraukset hoidamme keskitetysti asiointipisteessä. Asiointipisteessä voit ostaa ja ladata Lahden Seudun Liikenteen Waltti-korttia. 

Myynnissä Piipahluksessa

Piipahlus kassi

Nyt myynnissä rajoitettu määrä Piipahluksen juhlavuoden kasseja.

Hinta 5 €

Hollolan opaskartta

Hollolan taitettu opaskartta, sisältäen katunimiluettelon 2023.

Hinta 10 €

Hollola solki

Soljen malli on peräisin aarrelöydöstä, jonka maanviljelijä Valde Nilanko teki keväällä 1962 kyntäessään metsänreunasta uudismaata Hollolan Uskilassa Mömmölän tilalla. Löytöpaikka sijaitsee noin 1200 metriä Hollolan kirkosta. Aarteesta saatiin talteen solkia, pilkkohopeaa sekä rahoja. Soljet olivat kaikki rullapäisiä sekä kohoharjaisia ja niiden koristelu rajoittuu neulakilpeen ja rulliin. Rahojen perustella kätkö on ajoitettu 1050-luvulla.

Soljen halkaisija on noin 5,5 cm ja materiaali hopeaa (830/1000 osaa)
Soljen hinta 45 €.

Hollolan rannerengas

Hollolan rannerenkaan malli löydettiin Hollolan Untilan Kirk’ailanmäen kalmistossa tehtyjen 1978 arkeologisten kaivausten yhteydessä. Kahdesta naisen haudasta löydettiin mm. rannerenkaat, jotka oli tehty ohuesta kuparilevystä ja hopeoitu. Tällaisia rannerenkaita käytettiin pareittain molemmissa ranteissa.

Rengas on koristettu keveällä kulmikkaalla viiva-aiheella sekä kolmioleimoilla. Todennäköisesti korut on valmistettu Hollolassa ja ne ajoittuvat hautalöytöjen perusteella ristiretkiajalle 1100-luvulle.

Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on teettänyt rannerenkaista kupariset hopeoidut kopiot.

Rannerengas on leveydeltään noin 3 cm paksuimmalta kohdalta ja sen materiaali on hopeoitua kuparia.

Hinta 60 €.

Salpakangas eilen, tänään ja huomenna

“Hollolan kuntakeskuksen suunnittelu alkoi 50 vuotta sitten. Salpakankaaksi nimetty keskus rakennettiin maantieliikenteen kannalta edulliseen paikkaan. Metsien ja peltojen keskelle muodostui vilkas kuntakeskus, jossa on hienoja esimerkkejä modernista rakennusperinnöstä.

Lahden museot ja Hollolan kunta järjestivät keväällä 2022 keskustelutilaisuuksia, joissa pohdittiin Salpakankaan rakennusperintöä, sen muotoutumiseen vaikuttaneita ilmiöitä sekä keskuksen merkityksiä alueen asukkaille. Kirja on esitysten pohjalta koottu artikkelikokoelma.” Hinta 22 €.

Hollola muki

Hollola keramiikkamukia koristaa piirros Hollolan kirkonkylältä. Mukin on suunnitellut Taina Niemi. Mukin hinta 9 €.

Kotiseutukirjat, historiikit ja muu kirjallisuus

Laaja valikoima kotiseutukirjallisuutta myynnissä asiointipiste Piipahluksessa. Myytävien kirjojen listaus ja hinnasto on nähtävillä asiointipisteessä.

Hirveen ihana! – pipo

Trikoisen Hirveen ihana! -brändipipon hinta 10e (sis. alv. 24%)

Hirveen ihana! T-paita

Trikoinen Hirvaan ihana Hollola T-paitaa on saatavilla koot XS-XXL. Paidan hinta 20 € (sis. alv. 24%)

Hirveen ihana! – sateenvarjo

Hollolan brändisateenvarjo 25 €

Isännänviiri

Isännänviirejä on saatavilla kahta eri kokoa:
40 x 400 cm, 8-9 metriseen salkoon, hinta 45 €
45 x 450 cm, 9-10 metriseen salkoon, hinta 50 €.

Isännänviiri Hollola.