Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus Hollolan kunnassa

Kunnallinen varhaiskasvatus

Kunnilla on velvollisuus järjestää kaikille alle kouluikäisille lapsille varhaiskasvatusta. Suomessa lapsen oikeus varhaiskasvatukseen alkaa sen kuukauden alusta, jolloin lapsi täyttää 9 kuukautta.

Vaihtoehtoja kunnalliselle varhaiskasvatukselle

Lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi on useampia vaihtoehtoja. Voit hoitaa lastasi kotona kotihoidon tuella tai voit valita lapsellesi yksityisen varhaiskasvatuksen ja saada siihen Kelan yksityisen hoidon tukea. Voit hakea myös palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin.

Varhaiskasvatussuunnitelma

Kunnan varhaiskasvatussuunnitelma on varhaiskasvatuksen toimintaa ohjaava asiakirja. Päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevalle lapselle on laadittava lapsikohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (lapsen vasu) lapsen kasvatuksen, opetuksen ja hoidon toteuttamiseksi.

Huoltajien Edlevo

Edlevo on varhaiskasvatuksen sähköinen järjestelmä, jolla ilmoitat lapsesi hoitoajat, poissaolot ja varahakijat. Edlevoa käytät ilmaisella puhelimen mobiilisovelluksella tai nettiselaimella ilman erillistä sovellusta. Sovellusta voit käyttää vain jos olet virallinen huoltaja.

Varhaiskasvatuksen web-palvelut

Web-palveluissa voit mm. ilmoittaa lapsesi esiopetukseen, irtisanoa asiakkuuden, arvioida varhaiskasvatusmaksun maksulaskurilla sekä tutustua lapsesi varhaiskasvatuksen päätöksiin. Kirjautuminen web-palveluihin vaatii voimassa olevan asiakkuuden.

Lomakkeet

Täältä löydät linkit kaikkiin varhaiskasvatuksen lomakkeisiin niin asiakkuuden aloittamista varten kuin asiakkuuden aikana muutosten tekemistä varten. Mikäli lomakkeiden tai järjestelmien käyttäminen ei onnistu, voi paperista lomaketta pyytää palveluohjauksesta.

Varhaiskasvatuksen ajankohtaiset uutiset

lasten tekemiä piirustuksia.

Iskä tykkää hampurilaisista ja korttipeleistä

Uutiset 12.11.2023 Kunnan toiminta
Lapset haastattelivat kunnanjohtajaa

Lapset haastattelivat kunnanjohtajaa

Uutiset 23.10.2023 Varhaiskasvatus