Varhaiskasvatus

Hollolassa varhaiskasvatusta toteutetaan päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja avoimena varhaiskasvatuksena sekä esiopetusta täydentävänä varhaiskasvatuksena hyödyntäen erilaisia oppimisympäristöjä. Varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa lapsen hyvinvoinnin ja oppimisen toteutumiseksi.

Tiedotteet

Kunnallinen varhaiskasvatus

Kunnilla on velvollisuus järjestää alle kouluikäisille lapsille varhaiskasvatusta. Kunnallista varhaiskasvatustoimintaa järjestetään päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Kaikille avointa ja maksutonta varhaiskasvatustoimintaa ovat Perheiden aamut, joissa leikitään ja touhutaan yhdessä.

Vaihtoehtoja kunnalliselle varhaiskasvatukselle

Lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi on vaihtoehtoja. Voit hoitaa lastasi kotona kotihoidon tuella tai voit valita lapsellesi yksityisen varhaiskasvatuksen ja saada siihen Kelan yksityisen hoidon tukea. Voit hakea myös palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin.

Varhaiskasvatussuunnitelma

Hollolan varhaiskasvatussuunnitelma on varhaiskasvatuksen toimintaa ohjaava asiakirja. Päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevalle lapselle on lisäksi laadittava lapsikohtainen varhaiskasvatussuunnitelma lapsen kasvatuksen, opetuksen ja hoidon toteuttamiseksi.

Huoltajien Edlevo

Edlevo on varhaiskasvatuksen sähköinen järjestelmä, jolla huoltaja ilmoittaa lapsen hoitoajat, poissaolot ja varahakijat. Edlevoa voi käyttää ilmaisella puhelimen mobiilisovelluksella tai nettiselaimella ilman erillistä sovellusta. Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta.

Varhaiskasvatuksen web-palvelut

Web-palveluissa voi mm. ilmoittaa lapsesi esiopetukseen, arvioida varhaiskasvatusmaksun maksulaskurilla sekä tutustua lasta koskeviin päätöksiin. Kirjautuminen web-palveluihin vaatii voimassaolevan asiakkuuden.

Lomakkeet

Täältä löydät linkit kaikkiin varhaiskasvatuksen lomakkeisiin niin asiakkuuden aloittamista varten kuin asiakkuuden aikana muutosten tekemistä varten. Mikäli lomakkeiden tai järjestelmien käyttäminen ei onnistu, voi paperista lomaketta pyytää palveluohjauksesta.

Varhaiskasvatuksen ajankohtaiset uutiset

Kutsumme sinut arvioimaan lapsesi esiopetusta

Uutiset 22.01.2024 Kasvatus ja opetus
lasten tekemiä piirustuksia.

Iskä tykkää hampurilaisista ja korttipeleistä

Uutiset 12.11.2023 Kunnan toiminta
Lapset haastattelivat kunnanjohtajaa

Lapset haastattelivat kunnanjohtajaa

Uutiset 23.10.2023 Varhaiskasvatus