kuvassa meatersin renault torimyyntiauto savuhoviteippauksin

Meaters Oy:n yritystarina

Omistajat Tiia ja Aku Tarkiainen kertovat:

Meidän yritys sai alku ajatuksen vuonna 2014, jolloin silloinen miesystäväni, nykyisin aviomieheni, ei työllistynyt tarpeeksi raksahommissa. Mieheni Aku kävi harjoittelemassa lihan myyntiä tälläisestä myyntiautosta ja totesi viihtyneensä siinä työssä. Ajatusta omasta myyntiautosta haaveiltiin jonkin aikaa, rahat oli tiukassa joten alkuun päädyttiin kokeilemaan tätä hommaa vuokra-autolla. Liiketoiminnan alkuun tarvittiin myös tutuilta rahaa lainaksi, ja onneksi sitä saatiinkin, kiitos heille. Sitten piti keksiä yritykselle nimi, Meaters Oy syntyi ajatuksesta meat (=liha) ja eaters (=syöjät). Yrityksen toimintaan lähti mukaan myös Akun veli Atte, lähinnä hän asettui sivusta seuraajaksi sekä neuvonantajaksi. Meaters Oy perustettiin sitten vuonna 2015.

Akulla kesti useampi vuosi etsiä ja suunnitella itse toimiva ja kannattava ajoreitti, jota hän ajelee osin vielä tänä päivänäkin. 

Yrityksemme pyörimään laitto ei suinkaan ole ollut helppoa, vaan vastoinkäymisiä on ollut myös. Esimerkiksi noin vuosi taaksepäin myyntiautosta hajosi taka-akseli, tiessä olleen suuren montun vuoksi. Tämä tapahtui pahimpaan mahdolliseen aikaan meille, jouluviikolla. No siitä selvittiin hinaamalla auto myyntipaikalle lavetilla ja osa joulumyynnistä saatiin pelastettua sillä. Aluksi auton osan piti saapua Suomeen 4-7 vkon kuluttua, mutta vääriä osia Suomessa kävi 2kpl ja lopulta tämä ”pysähdys” kesti noin 3kk. Onneksi uskolliset asiakkaamme eivät kaikonneet tuona aikana, ja pääsimme jatkamaan hommaa.

Nykyisin toiminta on saatu rullaamaan, mutta uusille ideoille olemme aina avoimia.

Jatkossa toivoisimme että voisimme mahdollisesti kasvattaa yritystoimintaamme esim. toisen myyntiauton hankinnalla. Perheestämme löytyisi myös jatkajia tähän hommaan, tai vaikka toisen myyntiauton pyörittämiseen, mikäli lapset tästä hommasta innostuisivat!

Yrityksen omistajat ovat toisaalla töissä, mutta tarvittaessa valmiita lähtemään myös myyntiautoon töihin.

Myyntiautomme liikkeitä pääset seuraamaan Facebookin sivuilla: Savuhovin myyntiauto, Meaters oy

Meaters Facebook , avautuu uuteen välilehteen

Ystävällisin terveisin: Tiia ja Aku Tarkiainen, sekä Atte Tarkiainen