Huoltajien Edlevo

Viimeksi päivitetty: 05.06.2024

Edlevo on varhaiskasvatuksen sähköinen järjestelmä, jolla huoltajat ilmoittavat lasten hoitoajat, poissaolot ja varahakijat. Edlevoa käytetään ilmaisella puhelimen mobiilisovelluksella tai nettiselaimella ilman erillistä sovellusta. Kirjautuminen Edlevoon tapahtuu Suomi.fi-tunnistautumisen kautta, joka vaatii pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Edlevo toimii nettiselaimen kautta parhaiten Chrome-, Firefox tai Edge-selaimilla. Jos kirjautumisessa on ongelmia, kannattaa kokeilla toista selainta tai selaimen välimuistin tyhjennystä ennen kirjautumista. Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta. Jos Edlevon käyttö ei jostain syystä onnistu, hoitoajat ilmoitetaan määräaikaan mennessä varhaiskasvatuspaikkaan. Huoltokatkon aikana yhteys palveluihin voi hetkellisesti katketa. Pahoittelemme mahdollisista häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Kirjaudu Edlevoon , avautuu uuteen välilehteen

Huoltajien Edlevossa voi:

  • ilmoittaa lapsen hoitoajat ja poissaolot
  • ilmoittaa varahakijat lapselle
  • muuttaa puhelin- ja sähköpostiyhteystietoja, osoitetiedot päivittyvät automaattisesti
  • 1.2.2024 alkaen irtisanoa asiakkuuden

Hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen

Varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajat ja poissaolot ilmoitetaan Edlevon kautta puolitoista (1,5) viikkoa etukäteen (esimerkiksi viikon 10 hoitoajat tulee ilmoittaa viimeistään viikon 8 keskiviikkona klo 24 mennessä). Tämän jälkeen palvelu lukkiutuu ja mahdolliset hoitoaikojen muutokset tulee ilmoittaa suoraan varhaiskasvatuspaikkaan. Hoitoaikoja voi ilmoittaa puoli vuotta eteenpäin. Mikäli huoltaja ei työnsä luonteen takia pysty ilmoittamaan hoitoaikoja lukitusajan puitteissa, tulee hänen sopia ilmoituskäytännöstä yksikön esimiehen kanssa erikseen. Lukitusaikana huoltaja voi kuitenkin ilmoittaa lapsen äkilliset poissaolot kuluvalle tai seuraavalle päivälle Edlevon kautta (sairaus tai muu poissaolo). Edlevosta voit myös seurata ajantasaisesti lapsesi varattuja ja käytettyjä tunteja.

Varahakijat lapselle

Huoltajan on mahdollista käydä määrittelemässä lapselleen varahakija Edlevon kautta. Huoltajan määrittämät varahakijat ja heidän puhelinnumeronsa tulevat näkyviin päiväkodilla Läsnä-sovellukseen lapsen kohdalle noin puolen tunnin viiveellä.

Rinnakkainen sijoitus vuorohoitoon

Mikäli lapsella on vuorohoidon tarve ja lapsella on rinnakkainen sijoitus toiseen yksikköön tai ryhmään, on Edlevossa mahdollista valita rinnakkainen sijoitus yläreunassa sijaitsevasta valikosta. Hoitoajat ja poissaolot ilmoitetaan valitsemalla valikosta ensin oikea sijoitus.

Asiakkuuden irtisanominen

1.2.2024 alkaen huoltajan on mahdollista irtisanoa lapsen kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ainoastaan Edlevon kautta. Varhaiskasvatuspaikka irtisanotaan valitsemalla Lapsi-> varhaiskasvatuspaikka -> irtisanominen-> voimassa oleva sijoitus-> päättymisen päivämäärä-> lopettamisen syy ja lisätiedot. Huomioittehan, että varhaiskasvatuspaikkaa ei voi irtisanoa takautuvasti.