Nuorten työmahdollisuudet

Viimeksi päivitetty: 13.03.2024

Haluamme tukea hollolalaisten nuorten ensikosketusta työelämään, kesätyöllistymistä ja työelämätaitojen kehittymistä.

Hollolan työllisyyspalvelut

Usein ensimmäinen kosketus nuorella työelämään on kesätyö.

Haluamme tukea paikallisten nuorten ensiaskeleita työelämässä ja työkokemuksen karttumista eri mahdollisuuksien kautta:

 • Kunta palkkaa 60 nuorta kuukauden mittaisille kesätyöjaksoille.
 • Kesätyöseteleiden avulla tuemme rahallisesti yritysten ja yhdistyksien nuorten kesätyöllistämisen mahdollisuuksia.
 • Teemme yhteistyötä ja tuemme Hollolan 4H-Yhdistyksen nuorten työ- ja yrittäjyystoimintaa. 4H palkkaa nuoria paikallisiin yhdistyksiin, omiin toimintoihinsa sekä nuorten 4H-yrittäjyyteen erilaisiin työtehtäviin. Lisäksi 4H on käynnistänyt Helppi-toiminnan, jonka avulla nuori voi tarjota keikkatöinä erilaisia aputöitä kuntalaisille. Yhteistyötä ja toimintaa kehitetään koko ajan.
 • Teemme myös yhteistyötä koulujen ja paikallisten yhdistysten kanssa lisätäksemme nuorten ymmärrystä työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. Työllisyyspalvelut ovat käyneet puhumassa kunnan 9. luokkalaisten vaikuttamispäivässä työnhausta, suosittelujen ja työtodistuksen merkityksestä.
 • Kesätyösetelit 2024

  Kesätyösetelit 2024

  Nuori voi saada kesätyöpaikkaansa kunnan tukeman kesätyösetelin hakemalla seteliä yhdessä kesätyönantajan kanssa. kesätyösetelien haku on auki!

 • Kesätyöpaikat Hollolan kunnassa 2024

  Kesätyöpaikat Hollolan kunnassa 2024

  Kesäksi 2024 kunta palkkaa yhteensä 60 nuorta eri alojen kesätyöjaksoille. Kesätyöhaku sulkeutui maaliskuun alussa.

Yhteistyö Hollolan 4H-Yhdistyksen kanssa

Teemme yhteistyötä paikallisen Hollolan 4H-yhdistyksen kanssa nuorten työllistymisen edistämiseksi. Kunnan tukemilla kesätyöseteleillä Hollolan 4H-Yhdistys työllistää nuoria erilaisiin tehtäviin sekä työsuhteessa että 4H-yrittäjinä.

Helppi – Keikkatyötä nuorille yhteistyössä 4H-Yhdistyksen kanssa

Hollolassa on käynnistetty yhteistyössä 4H:n ylläpitämä Helppi – digitaalinen työnvälitys -palvelu. Palveluun ilmoittautunut 15-28 -vuotias nuori voi käydä tekemässä keikkatöitä kuntalaisen tilaamana. Nyt nuoria löytyy avuksi jo kotisiivoukseen, lumitöiden tekoon, lastenhoitoon, lemmikin hoitoon sekä pian myös senioriosaston viriketoimintaan.

Nuori tekee työn työsuhteessa Hollolan 4H-yhdistyksen kautta ja yhdistys maksaa nuorelle palkan tehtyjen työtuntien mukaan. Kuntalainen voi tilata apua itselleen joko Helppi-sovelluksen kautta tai soittamalla yhdistykseen. 4H-Yhdistys laskuttaa asiakasta tehtyjen työtuntien mukaan.

Palvelu starttasi syksyllä 2023 kunnan työllisyyspalveluiden kanssa yhteistyössä. Tavoitteena on tarjota paikallisille nuorille työnteon mahdollisuuksia ja kuntalaisille apua arjen askareisiin.

Lisätietoja Helpistä Hollolan 4H-Yhdistyksen sivuilta: Helppi -työpalvelu.

Työntekijäksi ilmoittautuminen: Työnteosta kiinnostunut nuori voi ilmoittautua mukaan Helppiläiseksi: Hollolan 4H-Yhdistyksen sivuilla.