kuvassa tähtisaunan magnum tulppaanin muotoinen rosteri kuias asennettuna alavaloineen keskelle saunan lauteita

Tähtisaunat Oy:n yritystarina

Yrittäjä Sami Kulju kertoo:

Hollolassa tehdään Suomen tasokkaimpia saunoja ja kiukaita.

Saunoja ja lauteita valmistava yritys perustettiin vuonna 2001, silloin kaksi nuorta miestä aloitti toiminnan Joensuussa ja Lahdessa. Aluksi teimme räätälöityjä saunakokonaisuuksia ja lauteita asiakkaiden kotona, kunnes lauteita alettiin valmistaa autotallissa. Teimme paljon sauna- ja kylpyhuoneremontteja saneeraus- ja uudiskohteisiin. Teimme myös laatoitusta, vesieristyksiä ja kotikylpylä kalusteita. Noususuhdanne pakotti meidät isompiin tiloihin ja ostimme silloisen laudevalmistaja Lamellwoodin Vellamo-lauteet liiketoiminnan vuonna 2005. Tähtisaunat Oy perustettiin vuonna 2005.  Yrityskaupassa saimme isommat tilat ja valmiit markkinat mittatilauslauteille. Siitä vuoteen 2007 kasvu oli huimaa ja jouduimmekin ostamaan isommat tilat lauteiden valmistukseen Hollolasta. Nyt olemme keskittyneet etupäässä valmistamaan laadukkaita ja yksilöllisiä saunoja ja lauteita asiakkaan toiveiden pohjalta, sekä luomaan saunaa aistikkaan tunnelman saunavalaistuksella. Vuonna 2010 aloitimme sähkökiukaiden valmistuksen Hollolassa. Tuotenimeksi valittiin Magnum-kiukaat. Markkinat ottivat kiukaat vastaan yllättävän hyvin, koska niille oli selkeä markkinarako.  Kiukaissa olemme panostaneet designiin ja kosteisiin löylyihin. Vuonna 2017 aloimme suunnitella uutta kiuasta nimeltä Finlandia, joka on kiukaiden lippulaiva.  Tällä hetkellä jo tuhannet ihmiset kylpevät laadukkaissa Tähtisaunoissa ja nauttivat Magnum- ja Finlandia-kiukaiden upeista löylyistä ympäri maapalloa saunoissaan.  Tähtisaunan tuotteet ovat saaneet myös avainlippu logon käyttöoikeuden , koska ne valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa. Valikoimiimme kuuluvat lisäksi kuituvalaisimet, led-valosarjat, erikoispaneelit, Iki-kiuas, Mondex-kiuas, Tulikivi-kiuas sekä monet muut saunaan ja pesuhuoneeseen liittyvät tuotteet. Pääpaikkamme sijaitsee  Hollolassa, ja meillä on useita jälleenmyyjiä ympäri Suomea. Pääasiallinen toimialamme on  saunat ja saunatarvikkeet, yhtiöllämme oli 5 työntekijää.

Saunan suunnittelussa huomioitavia asioita Saunaa suunniteltaessa kannattaa aloittaa kiukaan, saunan oven sekä mahdollisten ikkunoiden / ikkunan sijainnista.Samoin on hyvä miettiä montako saunojaa lauteille pitäisi kerralla mahtua. Laudemalleja on monia eri laisiin saunoihin.Tähtisaunat suunnittelee sauna kokonaisuuden aina asiakkaan toivomusten  mukaisesti. 

Valaistus on nykypäivänä loistava yksityiskohtien luoja saunassa. Myymme Cariitin kuituvaloja, valaistustankoja, led-valoja ja muuta mitä asiakkaan saunakokonaisuus vaatii.    Saunan valaistus riippuu aina asiakkaan mieltymyksistä ja visioista, tilan koosta sekä laudemallin muodosta/mallista. Yksi valaistusratkaisu voi olla erinomainen yhteen kokonaisuuteen, mutta saattaa olla huono toisessa, tuli se sitten kattoon tai lauteisiin.

Kiuas on sauna sydän. Kiukaan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja miettiä tarkkaan mitä kiukaalta haluaa. Design kiukaat alkavat olla saunoissa jo arkipäivää. Nykyaikaisissa kiukaissa on paljon kiuaskiviä. Iso kivimäärä mahdollistaa pehmeät ja kosteat löylyt, mikä tuo hieman puusaunan tunnelmaa sähkösaunaan. Nykyään 6,6kW kiukaassa saattaa olla jopa 100kg kiviä! Iso kivimäärä kasvattaa saunan lämmitysaikaa hieman, mutta ”maksaa itsensä takaisin” parempana löylynä. Isolla kivimäärällä varustettuun kiukaaseen pitää varata löylyvettä enemmän, koska lämpö otetaan löylyn kautta.

Kaikki Tähtisaunojen saunan lauteet ovat ammattimaista puusepän työtä. Lauteet valmistetaan mittatilauksena asiakkailemme Hollolassa. . Olemme esimerkiksi huomioineet lauteiden suunnittelussa myös siivouksen vaatimukset. Koko saunan peittävät alalauteet ovat varsin suosittuja mutta siivouksen näkökulmasta haasteellisia. Olemme ratkaisseet pulman siten, ettemme kiinnitä pintalautoja lainkaan lauderunkoihin kiinni, vaan ne ainoastaan lepäävät runkojen päällä.

Upea ja turvallisuutta lisäävä yksityskohta on  saunan lasiseinä, joka yhdistää saunan ja pesuhuoneen yhtenäiseksi ja avaraksi kokonaisuudeksi. Tyylikäs saunan lasiseinä on rakenteeltaan kestävä. Saunan lasiseinän kiiltokromi saranat ja lasioven vedin ovat laadukkaasti viimeistelty. Laadukkaasti työstetyt alumiinilistat helpottavat lasiseinän asentamista ja takaa upeasti viimeistellyn lopputuloksen.

Linkit:

Tähtisaunat nettisivu , avautuu uuteen välilehteen Magnum kuias , avautuu uuteen välilehteen Tähtisaunat Facebook , avautuu uuteen välilehteen Tähtisaunat Instagram , avautuu uuteen välilehteen

Tähtisaunat Harjakainen YouTube 

SaunaTimo Magnum kiuas YouTube