Päijät-Hämeen ympäristöviikko

Viimeksi päivitetty: 20.02.2024

Ympäristöviikko on vihreitä tekoja ja hauskaa yhdessäoloa.
Vuonna 2024 Ympärstöviikon sijasta vietetään Ympäristöviikkoja 20.5. – 5.6.

Hollolassa vietetään Ympäristöviikkoa yhdessä kaikkien Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Mukana ovat siis Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Vuonna 2024 Päijät-Hämeen Ympäristöviikkoja vietetään 20.5. – 5.6. viikon päättyessä YK:n Maailman ympäristöpäivään. Viikon teemana on Muuttuva ilmasto, jonka ajankohtaisuus Päijät-Hämeessä näkyy mm. siinä, että seitsemän kuntaa kymmenestä laatii itselleen ilmastosuunnitelmat. Tämän jälkeen kaikille Päijät-Hämeen kunnilla on suunnitelma ilmastonmuutosta vastaan ja varautumiseen omalla alueellaan.

Heräsikö tästä ajatuksia. Lähtisitkö toteuttamaan viikoilla omaa tapahtumaa tai tempausta. Lähde mukaan viikkojen hulinaan!

Tule mukaan

Ympäristöviikolla eri tahot järjestävät ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia, kuten luontoretkiä, kierrätystapahtumia, luentoja tai vaikkapa siivoustalkoita. 

Julistekilpailu

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on myös Muuttuva ilmasto. Miten muuttuva ilmasto näkyy elämässämme täällä Hollolassa tai maailmalla? Ympäristöviikkoja varten järjestämme yhteisen julistekilpailun, johon kutsumme kaikkien Päijät-Hämeen kuntien ala- ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 22.4.2024 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Ohjeet osallistumiseen ja yhteyshenkilön tiedot löydät sivupalkista.

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kaikki kutsutaan mukaan

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla. Ilmoita tempauksesi tai tapahtumasi mukaan ympäristöviikkoon kuntasi yhteyshenkilön kautta.