Muuttajille

Tervetuloa Hollolaan! Täällä asut keskellä luonnonrauhaa ja silti vain kivenheiton päässä palveluista. Naapurissa on Lahti ja pääkaupunkiseudullekin ehtii sujuvien kulkuyhteyksien ansiosta tunnissa. Toisin sanoen: täydellinen kodin paikka!

Luonnostaan parempi

Aktiivinen, turvallinen, yhteisöllinen, kotoisa, vireä, juureva, perheystävällinen, vehreä ja itsenäinen – näillä adjektiiveilla hollolalaiset itse kuvailevat kotikuntaansa. Tutustumalla tarkemmin kuntaesitteeseemme saat hyvän katsauksen siitä, miksi Hollola on sinunkin kotisi paikka.

Hyvinvoiva Hollola

Vapaa-aikapalvelumme järjestää monipuolista tekemistä kaikenikäisille vauvasta vaariin! Tästä esitteestä saat lisätietoa kunnan tarjoamista mahdollisuuksista. Lisäksi Hollolassa toimii lukuisia järjestöjä, yhdistyksiä ja seuroja, joiden kanssa edistämme yhdessä hollolalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Turvallinen arki

Hyvinvoinnin palvelualue huolehtii laadukkaasti varhaiskasvatuksen, yleissivistävän koulutuksen, muiden kasvatus- ja opetuspalveluiden sekä vapaa-aikapalveluiden toteutumisesta. Katso video ja tutustu miten Hollolassa mahdollistetaan elämän eri vaiheissa sinun ja perheesi sujuva sekä turvallinen arki.

Hirveen ketterää varhaiskasvatusta

Meillä hoitopaikka päiväkodista tai perhepäivähoidosta järjestyy nopeasti perheesi toiveet huomioiden. Kaikki Hollolan päiväkodit ovat lähellä luontoa ja lapsille on päivittäin liikuntaan sekä luontoon liittyvää tekemistä. Hoitopaikoissa tuttu henkilökunta on luomassa ja jakamassa lapsesi turvallista arkea. Lisäksi lapsiperheille ja kotona oleville lapsille on kaikille avointa yhteisöllistä perhetoimintaa, johon voi tulla leikkimään ja tapaamaan muita.

Tulevaisuustaitoista perusopetusta

Hollolan kouluissa opetusympäristöt on viritetty vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin viihtyisyydestä tinkimättä. Ryhmäkoot ovat maltilliset ja tarjolla on musiikin ja liikunnan painotettua opetusta sekä mahdollisuus pitkään saksankielen opiskeluun englannin rinnalla. Kouluissa panostetaan digiosaamisen lisäksi kulttuuriin ja oppiminen perustuu aktiiviseen toimintaan sekä yhdessä tekemiseen. Eikä siinä vielä kaikki – kaikilla kouluilla järjestetään maksutonta iltapäivätoimintaa.

Oletko työllisyyden kuntakokeilun asiakas?

Kuntakokeilun asiakkaana autamme sinua Hollolassa tästä lähtien työllisyyteen ja työllisyyspalveluihin liittyvissä asioissa TE-toimiston sijasta. Kuntakokeilun asiakkaille ilmoitetaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti.