Jätehuolto ja kierrätys

Viimeksi päivitetty: 15.11.2023

Jokaisella jätettä tuottavalla on jätelain mukaan velvollisuus huolehtia jätteistään asianmukaisesti.

Asukkaiden tai taloyhtiöiden tulee huolehtia, että kiinteistö on liittynyt järjestettyyn jätehuoltoon. Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen, joilla syntyy asumisjätettä tai siihen rinnastettavaa jätettä, on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä sopimus kuljetusliikkeen kanssa. Määräys koskee myös loma-asuntoja. Jätteiden kuljetuksen hoitavat yksityiset kuljetusyritykset. Hollolan jätehuolto-oppaasta löydät ohjeet jätehuoltoon liittymiseen.

Hollolan jätehuolto-opas , avautuu uuteen välilehteen

Hollolan kunnan jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävistä vastaa Lahden seudun jätelautakunta (Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila). Kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset vastaavat jätehuollon valvonnasta. Hollolan kunnan ympäristövalvonta mm. kehottaa tarvittaessa asukasta liittymään jätehuoltoon tai toimiin jos jätelakia on rikottu.

Salpakierto Oy (ent. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy eli PHJ) hoitaa seudullisen jätelautakunnan kunnissa jätteiden käsittely-, hyödyntämis- ja kehittämistehtävät sekä jäteneuvonnan.

Salpakierto , avautuu uuteen välilehteen

Rinki Oy hoitaa pakkausjätteen keräyksen. Rinki -ekopisteille voi viedä lasia, kartonkia ja pienmetallia sekä joillekin pisteille myös muovipakkauksia. Lähimmän ekopisteen löydät Rinki Oy:n nettisivuilta. Vaatekeräystä hoitaa UFF. Myös heidän keräyspisteensä löytyvät netistä.

Lähin Rinki-ekopiste , avautuu uuteen välilehteen