kuvassa messilä Golfin harjakattoinen punainen klubi rakennus kesällä

Messilä Golf Oy:n yritysesittely

Toimitusjohtaja Arja Byman kertoo:

Messilän golfkenttä on saanut nimensä kartanolta, jonka tiluksista alue on lohkottu itsenäiseksi tilaksi ja yhtiöksi 80–luvun lopulla. 

Ensimmäinen maininta Messilän-kylästä on historiankirjoissa jo vuodelta 1403. Siis samoihin aikoihin, kuin golf sai alkunsa emämaassaan Skotlannissa. Alun perin Messilä on saanut nimensä todennäköisesti 1460-luvulla kylässä asuneen Heyn Messisson -nimisen lautamiehen mukaan.  Vuonna 1635 Messilästä tuli ratsutila, kun Margareta ja korpraali David Reid ottivat tilan hoitoonsa. Vuonna 1781 Messilä vaihtoi omistajaa, kun Peronin suku menetti tilan korttipelissä Hollolan Uskilan kylästä kotoisin olevalle rusthollinpoika Kaarle Polonille. Tänä päivänä Messilän kartanossa sijaitsevat lähimmät majoituspalvelut.

Messilän Golf ry on perustettu vuonna 1988. Ensimmäiset lyönnit tällä Salpausselän harjulle rakennetulla kentällä lyötiin kentän valmistuttua 1990. Kosti Kurosen suunnittelema kenttä on peruskorjattu ja lähes kaikki viheriöt päivitetty Lassi-Pekka Tilanderin suunnitelman mukaan 2000–luvun alusta lähtien.

Messilä golf on osakepohjainen kenttä ja omistajia sillä on yli 800. Kentällä toimivassa yhdistyksessä, Messilän golf ry:ssä on lähes 1200 jäsentä. Messilässä pelataan vuosittain +- 35000 kierrosta. Messilä golfissa on nähty kansainvälistä huippugolfia, mm. Let Access Series Viaplay Ladies Finnish Open vuosina 2018 ja 2019.

Ympäristöarvot ovat Messilä golfissa tärkeät ja mukana kaikessa päätöksenteossa. Kentän hoidossa käytetään ensisijaisesti biohajoavia lannoitteita ja noudatetaan ympäristöohjelmaa. Messilä golf on mukana Hiilineutraali Golfkenttä -hankkeessa ja osallistuu yhteistyökumppanina Hollolan kunnan ilmastointityöhön. Messilä Golf Oy:llä on omistajia / osakkaita 828 kpl. ja jäseniä 1174 kpl. Pelikierroksia kentällä tehtiin vuonna 2021 34000 kpl.

Linkit:

Messilä Golf nettisivu , avautuu uuteen välilehteen Messilä Golf Facebook , avautuu uuteen välilehteen Messilä Golf Instagram , avautuu uuteen välilehteen Messilä Golf ympäristötyö , avautuu uuteen välilehteen

Videoita Golf Messilästä:

Messilä Golf klubi , avautuu uuteen välilehteen Väylät 1-3 , avautuu uuteen välilehteen Väylä 6 , avautuu uuteen välilehteen Väylät 4-9 , avautuu uuteen välilehteen