Paimelan koulu

Viimeksi päivitetty: 28.09.2023

Paimelan koulu on esiopetuksesta neljänteen vuosiluokkaan käsittävä alakoulu. Koulu sijaitsee Vesikansan alueella Vesijärven idyllisissä rantamaisemissa n.15 km Lahdesta Vääksyn suuntaan. Luonto ympäröi Paimelan koulua ja sitähän hyödynnetään oppimisessa ympäri vuoden.​

Oppilailla on halutessaan mahdollisuus laajentaa kielitarjotinta aloittamalla vapaaehtoisen saksan A2-kielen opinnot 4. vuosiluokalta. Paimelan koulusta siirrytään viidennelle vuosiluokalle naapurikoululle Kalliolaan.

Paimelan koulu
Paimelan koulu
  • Paimelan koulu

    Paimelantie 524 17120 PAIMELA

Kuvaus:

Koulu on aloittanut toimintansa vuonna 1896. Nykyisen koulurakennuksen peruskorjaus ja laajennus valmistui vuoden 2004 alussa. Joustavan sekä eheytetyn opetuksen tavoitteena on kannustaa ja rohkaista oppilaita oma-aloitteisiksi ja itsenäisiksi selviytyjiksi. Kolmannelta luokalta lähtien reaaliaineita pyritään jaksottamaan eheämmän oppimiskokonaisuuden saavuttamiseksi. Lapsia koulurakennuksessa ahertaa esi-4.luokilla reilun viisikymmentä pienen päiväkotiyksikön lisäksi. Lisäksi Hollolan kunnan leirikeskustoiminta on viime vuosina siirtynyt kokonaan Paimelan koululle. Esi-2.luokat toimivat alkuluokkana. Alkuluokat on joustava opetusjärjestely lapsen ehyen koulupolun turvaamiseksi esi- ja alkuopetuksen lapsiryhmässä. 3-4.vuosiluokat opiskelevat yhdysluokkaryhmässä tehden yhteistyön alkuluokan kanssa. Vesikansan kouluilla painotetaan kieltenopetuksen lisäksi liikunnan opetusta. Kielten opiskelussa voi valita englannin lisäksi vapaaehtoisen saksan kielen 4.luokalta alkavaksi. Vesikansan alueen luokkamuotoisen erityisen tuen palvelut tarjotaan Kalliolan koululla. Rehtorin ja muiden esimiesten työpisteet sijatsevat niin ikään Kalliolan koululla. Rehtori on tavattavissa Paimelassa perjantaisin. Vesikansan alueen 5.-6.luokat opiskelevat kaikki Kalliolan koulussa yhtenäisen perusopetuksen suunnitelman mukaisesti. Yläkouluun Vesikansasta siirrytään Kivimaan ja Mukkulan yläkouluihin Lahteen tai muihin lähialueen yläkouluihin.