Rokotteet voi ottaa samanaikaisesti sote-keskuksissa. THL:n suositusten mukaisesti koronarokote annetaan uudella varianttivalmisteella.  Influenssarokotteen saavat maksutta henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan rokotukseen oikeutettuja ovat raskaana olevat ja 6 kuukauden – alle 7 vuoden ikäiset sekä 65 vuotta täyttäneet.

Myös sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalveluksen ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat saavat rokotteen maksutta. 

Influenssarokotteen kanssa samanaikaisesti voi sote-keskuksissa ottaa THL:n suositusten mukaisesti myös koronan uusimman varianttirokotteen. Koronan tehosterokotetta suositellaan syystalvella 2023 kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Influenssa- ja koronarokotukset alkavat loka-marraskuun vaihteessa 

Kaikkien rokotusryhmien ajanvaraus tapahtuu sähköisesti hyvinvointialueen verkkosivulta paijat-sote.fi/influenssarokotus.

Riskiryhmiin kuuluvat voivat saada influenssarokotuksia syksyn vastaanottokäyntien yhteydessä tai he voivat varata sähköisesti ajan influenssarokotukseen omaan sote-keskukseen. Jos sähköinen asiointi ei ole mahdollista, ajan saa soittamalla omaan sote-keskukseen. Koronarokotusta ei voi saada vastaanottokäynnin yhteydessä.

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto rokottaa oman asiakaskuntansa omissa toimipisteissään. Jollei neuvolatarkastus osu loppuvuodelle, äitiys- ja lastenneuvolan asiakasperheet voivat varata sähköisesti ajan rokotukseen.

Kouluikäiset saavat rokotuksen, jos vanhemmat ovat ensin asiasta yhteydessä kouluterveydenhuoltoon. 
Kotihoidon ja asumispalveluiden riskiryhmiin kuuluvat asiakkaat saavat rokotteen pääsääntöisesti kotona tai asumispalveluyksikössä.  

Lisätietoja:  
ylilääkäri Marianne Wallin, 044 416 3656  
rokotuskoordinaattori Henry Raita, 040 568 4133 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset