Nyt Hollolassa uutena palveluna jokaviikkoinen päivystysaika vieraskielisille Hollolan kirjastolla!
Hollolan kirjastolla 16.1.2025 alkaen on tarjolla joka viikko vieraskielisten neuvontaa. Päivystysajalle voi tulla neuvontaan ilman ajanvarausta. Neuvontaa voi saada esimerkiksi asumisesta, työelämästä, koulutuksesta ja harrastusmahdollisuuksista.
Neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille Hollolassa asuville maahan muuttaneille, jotka tarvitsevat apua ja ohjausta kotoutumisensa eri vaiheissa.
Päivystysajat Hollolan kirjastolla:
Klo 14–16 tiistaisin: 21.1., 4.2., 18.2., 4.3., 18.3. sekä 1.4.2025
Klo 15–17 torstaisin: 16.1., 30.1. (poikkeuksellisesti 12–14), 13.2., 27.2., 13.3. sekä 27.3.2025.
Neuvontaan voi saapua ilman ajanvarausta.
Tarvittaessa käynnille voidaan varata tulkkauspalvelua (olethan yhteydessä tästä etukäteen).
Neuvontaa tarjoaa kotoutumisen palveluohjaaja Suvi. Hänen työnsä on auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan Hollolaan.
Palvelu on maksutonta Hollolan kunnassa asuvalle.
Lisätietoja päivystyksestä ja vieraskielisten palveluista:
Laki kotoutumisen edistämisestä uudistuu ja astui voimaan 1.1.2025 yhtä aikaa TE-palvelun uudistuksen kanssa. Kotoutumislain kokonaisuudistuksen (KOTO24) tavoitteena on mm. vahvistaa työvoiman ulkopuolella olevien maahan muuttaneiden kotoutumista, vahvistaa yhteistyötä (järjestöt, työnantajat ja muut toimijat) sekä selkeyttää eri toimijoiden vastuita. Lue lisää aiheesta: www.kotoutuminen.fi/koto24
Hollolassa järjestetään toimintaa monesta muusta kunnasta poiketen koulupäivän päättymisestä aina kello 17 saakka. Aamu- ja iltapäivätoimintapaikka pyritään ensisijaisesti myöntämään kaikille toimintaan määräajassa hakeneille oppilaille. Haku lukuvuoden 2025–2026 toimintaan käynnistyy kouluun ilmoittautumisten yhteydessä alkuvuodesta. Ilmoittautumisajankohdasta tiedotetaan tarkemmin vuodenvaihteen tienoilla. Toiminnasta perittävä maksu on 100 euroa kuukaudessa.
Hollolan sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päätti koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmasta kokouksessaan 20. marraskuuta. Toimintasuunnitelmaa päivitettiin lainsäädännössä, järjestelmissä ja toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten sekä uudistusten johdosta.
Järjestelmäuudistusten myöstä asiakaslähtöisyys paranee merkittävästi. Jatkossa kuntalainen toimii ja hoitaa aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyviä asioista yhdessä ja samassa järjestelmässä (Wilma). Wilma-järjestelmä toimii kodin ja koulun yhteistyövälineenä myös muissa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.
Koululaiskuljetuksia hoitaa Suomen Kuntalogistiikka oy
Koululaiskuljetusten järjestäjäksi 1.1.2025-31.12.2026 sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päätti valita Suomen Kuntalogistiikka oy:n. Hankintasopimus tehdään ensin määräajaksi, tämän jälkeen sopimus voi jatkua toistaiseksi voimassa olevana.
Koululaiskuljetusten hallinta sekä palvelu toteutetaan jatkossakin tutuin työkaluin. Oppilaat ja huoltajat voivat seurata reaaliaikaisesti koululaiskuljetuksia ja ilmoittaa muutoksista jatkossakin Munapp-sovellusta hyödyntäen.
Kunnassa on vuoden 2024 lopulla yhteensä 948 koulukuljetusoppilasta, joista kunnan kilpailuttamien liikennöitsijöiden kuljettamina koulumatkansa tekee noin 65 prosenttia oppilaista. Loput tekevät koulumatkansa LSL:n avointa joukkoliikennettä hyödyntäen.
Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan pöytäkirja on luettavissa täällä.