: Roinaralliin voit tuoda maksutta esimerkiksi rikkinäisiä kodin sähkölaitteita. (Kuva: Salpakierto Oy)

Palvelu on suunnattu etenkin toimialueen asukkaille, joiden ei ole mahdollista kuljettaa jätteitään lajitteluasemalle.
Roinarallin keräysautoihin voi tuoda maksutta kotitalouksien pienet erät (50 kg tai 50 l) vaarallisia jätteitä, isot ja pienet metallijätteet sekä kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.
Älä säilö jätteitä kotona! Muistathan, että lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua.
Keräyspisteellä asiointiin kannattaa varata hyvin aikaa, sillä pisteellä asioivia palvellaan asiakas- ja työturvallisuuden vuoksi asiakas kerrallaan. Omaa vuoroa voi kuitenkin odotella rauhassa, sillä jätteiden vastaanottoautot ovat koko ilmoitetun ajan paikalla, eivätkä ne poistu ennen kuin kaikkia asiakkaita on palveltu. Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.

Roinarallin kierrosaikataulu keväällä 2024:

  • Lahti: 14.5., 15.5., 16.5., 21.5.
  • Lahti, Nastola: 22.5.
  • Kärkölä: 23.5.
  • Hollola: 28.5., 29.5.
  • Hollola, Hämeenkoski: 30.5.
  • Heinola: 4.6., 5.6.
  • Myrskylä: 6.6.
  • Orimattila, Artjärvi: 11.6.
  • Orimattila: 12.6.
  • Pukkila: 13.6.
  • Padasjoki: 25.6.
  • Asikkala: 26.6.

Roinarallin tarkemman aikataulun pysähdyspaikkoineen ja vastaanotto- ja toimintaohjeineen voi tarkistaa joka kotiin jaetusta Lokki-kalenterista tai osoitteesta salpakierto.fi/roinaralli.

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, puunsuoja-aineet, liuottimet, öljynsuodattimet, öljyt, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, voimakkaat puhdistusaineet, torjunta-aineet, paristot, akut, loisteputket ja energiansäästölamput. Vaaralliset jätteet tulee palauttaa aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.

Roinaralliin ei voi tuoda ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita, kaasupulloja, yli puolen kilon painoisia litiumakkuja, kestopuujätettä, lääkejätteitä tai yritysten vaarallisia jätteitä.

Metallinkeräysautoon voi tuoda maksutta kodin isot ja pienet metallijätteet, esim. polkupyörät, kaasu- ja hiiligrillit, kattopellit, tikkaat, pakoputket, moottorit, vanteet, kattilat, pannut ja tyhjät maalipurkit.

Sähkölaitteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet, esim. kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, tietokoneet, kahvinkeittimet, valaisimet jne.

Lisätietoja antaa:
palveluesimies Mika Kantele, 050 093 4360

Salpakierto Oy on 9 kunnan omistama osakeyhtiö, joka huolehtii jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä omistajakuntiensa alueella. Tehtäviin kuuluvat kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden vastaanotto, käsittely, jäteneuvonta, jätehuollon suunnittelu ja kehittäminen sekä jätteenkuljetus kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen osalta. Yhtiö on osa Lahden kaupunkikonsernia.

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset
Tiilipuistossa tehdään metsänhoitotöitä 20.5.-3.6.

Tiilipuistossa tehdään metsänhoitotöitä 20.5.-3.6.

Uutiset - 17.05.2024 - Ympäristö

Kohti kestävämpää varhaiskasvatusta

Uutiset - 14.05.2024 - Varhaiskasvatus