Ironman 70.3 Finland -tapahtuma sulkee teitä autoliikenteeltä 29.6.24

Kilpailijoiden ja muiden liikkujien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti on kokonaan suljettu autoliikenteeltä pyöräilyosuuden ajan 29.6.2024. Tiesulut ovat aikavälillä 14.30–20.15. Tämä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen. Tarkemmat tiedot on postitettu järjestäjän toimesta julkisena tiedotteena koko reitin alueen jakeluna.

Muuttuneet tiejärjestelyt

Kilpailun pyöräilyreitti on suunniteltu yhdessä Ely:n sekä Hämeen poliisilaitoksen kanssa. Tapahtuman myöhäisellä alkamisajalla (iltakilpailu) sekä reitin suunnittelulla on pyritty siihen, että tiesuluista alueen asukkaille aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni. Sulkualueella on liikenteenohjaajia ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti. 

Elyn yleistiedoksianto teiden sulkemispäätöksestä

IRONMAN 70.3 Finland:
  • Kilpailumatkat ovat uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km
  • Tapahtuma järjestetään Lahden alueella kuudetta kertaa.
  • Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pyöräreitti on suljettu liikenteeltä kilpailun ajaksi.

www.ironman.com/im703-finland

Hoppa-palveluliikenteessä muutoksia kesällä

Kuljetukset ajetaan maakansan alueella kolmena ajopäivänä viikossa: maanantaina, torstaina ja perjantaina. Vesikansan alueella vähentyneen matkustuksen ja lisääntyneiden kustannusten vuoksi kesällä kuljetus keskitetään yhteen ajopäivään, joka on keskiviikko.

Kuljetusten vakiotilaukset eivät ole kesäaikana voimassa, vaan kuljetukset on tilattava etukäteen Asiointipiste Piipahluksesta numerosta 044 780 1233.

Kuljetustilausta tehdessä voi tiedustella mahdollisuutta päästä Hopalla myös keskussairaalle tai Salpakankaalle Reitiltä poikkeavia pysähdyksiä ei voi kuitenkaan taata.

Autossa on myös pyörätuolipaikka ja myös muiden mahdollisten liikkumisen apuvälineiden kuljetusmahdollisuus.

Tulevan lukuvuoden kuljetusjärjestelyistä ja tilauskäytännöistä 7.8.24 alkaen tiedotetaan erikseen loppukesän aikana.

Aikataulut löytyvät Hollolan kunnan verkkosivuilta. Vesikansan aikataulu ja Maakansan aikataulu.