Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Ensihoidon ja sosiaalipäivystyksen yhteispartio suuntaa nuorten joukkoon viikonloppuna 

Elokuun viimeisenä viikonloppuna nuoret tavallisesti ovat suurin joukoin liikkeellä. Partio on valmiudessa kello 18.30–1.30 välillä. Ammattilaisten tavoitteena on olla läsnä ja tavoitettavissa siellä, missä nuoret liikkuvat. Partio tarjoaa apua matalalla kynnyksellä ja voi arvioida nuoren terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kiireellisten palveluiden tarvetta.  

Yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kuten poliisin jalkautuvan työn kanssa. Sosiaali- ja terveydenhuollon, poliisin ja pelastustoimen ammattilaiset sekä hätäkeskuspäivystäjä voivat kutsua sosbulanssin tarpeen mukaan paikalle. Vastaavasta kokeilusta on ollut hyviä kokemuksia esimerkiksi Riihimäellä.  

– Nuorten vanhemmille lähettäisin sellaisia terveisiä, että muista pitää puhelimessa ääni päällä ja vastaa tuntemattomiinkin numeroihin. Niistä me viranomaiset pääosin tavoittelemme. Olkaa kiinnostuneita siitä, missä lapset ovat ja kenen kanssa, muistuttaa viikonloppuna yöhön suuntaava sosiaalityöntekijä Riitta Varkemaa

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Marjo-Riitta Asunen, p. 044 4820 224
ensihoitopäällikkö Sami Rive, p. 044 4406 139 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Ilotulitteiden käyttö sallittua venetsialaisissa 31.8. klo 18-24 vesistöjen läheisyydessä taajamien ulkopuolella

Päätös koskee Asikkalaa, Hartolaa, Heinolaa, Hollolaa, Iittiä, Kärkölää, Lahtea, Orimattilaa, Padasjokea ja Sysmää. Muiden kuntien käytännöt tulee varmistaa paikalliselta pelastusviranomaiselta.

Lupa perustuu kemikaaliturvallisuuslakiin (390/2005) 92 §:n ja koskee yksityiseen kulutukseen tarkoitettujen ilotulitteiden käyttämistä.

Jos Ilmatieteen laitos on antanut alueelle maastopalovaroituksen, on ilotulitteiden käyttö kuitenkin kielletty. Tarkista varoitukset lähellä tapahtumaa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta.

Ilotulitteita ampuessa on huomioitava oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

– Ilotulitteen ampujan on hyvä selvittää etukäteen juhlapaikan osoitetiedot, jotta hätäilmoituksen teko on mahdollista, palotarkastaja Ari Holopainen muistuttaa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos tarkastaa alueensa ilotulitteiden myyntipaikkojen turvallisuuden myynnin alettua. Ilotulitemyyntilupaa ovat hakeneet kaksi Lahdessa ja yksi Sysmässä toimivaa yritystä.

Tarkista ohjeet turvalliseen ilotulittamiseen Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen verkkosivuilta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen pelastustoimesta.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)