Siivouspalvelujen maaliskuussa tehtyyn asiakastyytyväisyyskyselyyn osallistui koulujen ja päiväkotien henkilöstöä sekä kirjastotilojen käyttäjiä. Vastauksia saatiin 167.
Annetuissa vastauksissa tilojen siisteys ja miellyttävyys asioida nousivat korkealle. Kaikissa kohteissa arviot nousivat edelliseen kyselyyn (vuonna 2024) verrattuna.
Siivoushenkilöstön ystävällisyys ja palvelualttius nousivat keskiarvoon 3,49. Palautteisiin ja toiveisiin reagointi parani myös, keskiarvo oli 3,18 (2,98).
Kyselyiden pohjalta siivouspalveluissa kehittämiskohteiksi otetaan muun muassa erityishuomio vapaiden tasojen puhtauteen, myös nurkat, jalkalistat, kalusteiden ja seinien välit huomioidaan sekä yläpölyjen hallinta. Kuraeteisten mattojen tulisi olla ritilämattoja. Lisäksi siivoojien ja päiväkotiapulaisten tehtävänjakoa selkiytetään.

Ruoan maukkautta arvostettiin
Ruokapalvelujen asiakastyytyväisyyskysely kohdennettiin päiväkoti-ikäisille, koululaisille, varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilöstölle. Vastaajia oli 844.
Päiväkoti-ikäiset ja koululaiset arvostivat erityisesti ruoan maukkautta (2,61) ja ruokailutilanteen mukavuutta (2,77). Varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilöstö antoi kiitosta keittiöhenkilökunnan ystävällisyydestä (2,82) ja ruoan riittävyydestä (2,85). Koululaiset ja henkilöstö arvostivat myös ruoan sopivaa lämpötilaa ja salaattien laatua.
Kehittämiskohteina saatujen palautteiden perusteella ruokapalveluissa pyritään parantamaan ruokien maustamista suositusten mukaiseen suolan määrään sekä maustamisen tasalaatuisuuteen. Ketsuppia tarjoillaan niiden ruokien kanssa, joihin se sopii. Myös siihen panostetaan, etteivät ruokalistalla ilmoitetut, yleensä suosikkiruuat, loppuisi kesken. Tavoitteena on myös hillitä hävikkiä.
Ruokien lämpötilamittauksia tehostetaan ja vuokien päällä pidetään kansia, jotta lämmin ruoka jäähdy niin nopeasti.
Asiakaspalautteen perusteella melutasoa ruokailutiloissa pyritään parantamaan verhoilla tai muilla akustoivilla materiaaleilla. Melutaso on yhteinen huoli, johon tulisi löytää ratkaisu yhteistyössä Tilapalvelujen kanssa.

Lempiruokalistalla hampurilaisia ja tortilloja
Monien koululaisten lempiruokiin kuuluvia hampurilaisia ja tortilloja toivottiin henkilöstön toimesta jätettävän vain erikoisviikkojen tai toiveruokaviikkojen lounaiksi. Nämä kuitenkin kuuluvat oppilaiden herkkuruokiin, jotka tulevat säilymään ruokalistoilla. Päiväkoti-ikäisille ei kuitenkaan hampurilaisia ja tortilloja tarjota. Pienille päiväkoti-ikäisille tarjotaan perunasosetta hampurilaispihvien tai tortillojen kastikkeen kanssa.
Muita lempiruokia hampurilaisten ja tortillojen lisäksi oli 0–2. -luokkalaisilla spagetti, nugetit ja uunimakkara. 3.–9. -luokkalaisten lempiruokia hampurilaisten lisäksi on uunimakkara ja broilerinugetit. Kasvisruokalemppareita ovat pinaattiohukaiset, hernekeitto ja ohrasuurimopuuro.
Henkilöstön lempiruokien TOP 3 on tonnikalapastavuoka, kahden kalan vuoka sekä broileripastavuoka.
Ruoka- ja siivouspalvelut kiittävät kaikkia kyselyyn vastanneita.
Kyselytuloksia
Siivouspalvelut (Kysely on tehty asteikolla 1–4)
Kysely kohdennettiin, koulujen ja päiväkotien henkilöstölle ja kirjastotilojen käyttäjille.

Ruokapalvelut (Kysely tehty asteikolla 1-3)

