Yhdeksän kunnan koulun oppilaskuntien jäsenten mukaan kouluissa parasta ovat muun muassa välitunnit ja välituntialueet, opettajat, kouluruoka ja mukavat kaverit.
Paimelassa nousi esille myös se, ettei koulussa kiusata, oppilaat keskustelevat ja kuuntelevat toisiaan. Myös koulun kivat ja turvalliset aikuiset ovat tärkeitä.
Nostavan koululaiset pitävät siitä, että koulu on pieni, kaikki tuntevat toisensa, eikä ketään kiusata.
Salpakankaalla ei myöskään kiusata ja riitatilanteisiin puututaan.

Linkki aikuisten ja lasten välissä

Jokaisessa koulussa on oma oppilaskunta, jonka hallitus koostuu eri luokka-asteilta valituista oppilaista.
- Oppilaskunta tuo esiin koululaisten näkökulmia asioista, totesi Heinsuon koulun oppilaskunta.
- Sekä voi vaikuttaa sääntöihin, Herralan koulun oppilaskunta lisäsi esityksessään
Hämeenkosken oppilaskunnan jäsenet kertoivat haluavansa tehdä arkisesta aherruksesta mukavampaa suunnittelemalla hauskoja teemapäiviä kaikille koululaisille ja samaa totesivat kaikki muutkin oppilaskunnat.
- Oppilaskunnassa saadaan lasten ääni kuuluville, toimimme linkkinä aikuisten ja lasten välillä, Paimelan koulun oppilaskuntalaiset totesivat.
Kaikki oppilaskunnat nostivat esille myös heidän merkityksen kiusaamisen vastaisessa työssä.
- Haluaisimme toteuttaa enemmän esimerkiksi kiusaamisen vastaisia julisteita, Pyhäniemen oppilaskunnan jäsenet kertoivat.

Yhteisöllisyyttä halutaan lisätä

Oppilaskunnat haluaisivat vaikuttaa enemmän myös muun muassa kouluruokailuun, joulu- sekä kevätjuhlien ohjelmien ideoinnissa sekä kivojen päivien päivämäärien päättämisessä. Myös teemapäiviä ja tapahtumia toivottiin järjestettävän enemmän.
- Tärkeää olisi puuttua myös yhteisöllisyyden ja yhteishengen lisäämiseen ja siihen, ettei ketään jätetä yksin, Salpakankaalta todettiin ja samaa mieltä oli Tiilikankaan oppilaskunta.
Myös ilkivaltaan puuttuminen ja koulun pihan siisteyteen ja viihtyvyyteen haluttiin enemmän vaikutusmahdollisuuksia.
Jokainen oppilaskunta on suunnitellut lisäksi tulevaa ja suunnitelmia oli todella runsaasti. Tapahtuma- ja teemapäivissä oli muun muassa talent-show, syksyinen puuha-aamupäivä, Ari-päivä, pehmoeläinnäyttely, jouluposti ja jouluinen rentoutumisviikko.
Keväälle on suunnitteilla muun muassa ystävänpäivätempaus, talvisia pajoja ennen hiihtolomaa, biojätteen seurantaviikko, väriviikko sekä taito- ja harrastemessut.

Herralan koulun oppilaskunnan jäsenet olivat tehneet julisteet oppilaskunnan tärkeistä asioista, kuten muun muassa "Käymme läpi kaikkien luokkien kuulumiset" sekä "Voimme pitää tapahtumia".

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Kunnanjohtajan blogi: Talous on tasapainossa

Uutiset - 17.10.2024 - Uutiset

Pää on pinnalla ja talous tasapainossa

Uutiset - 17.10.2024 - Kunnan toiminta

Ehdota PRO Hollola -mitalin saajaa

Uutiset - 16.10.2024 - Kunnan toiminta