Työllisyyspalvelut Hollolassa -logo

Olin puolen vuoden työttömyyden jälkeen tilanteessa, että mietin" Mitä kummaa tässä tekisin?” Olin jäänyt työttömäksi hengellisestä työstä yhteisön taloudellisen tilanteen takia. Yllätyksekseni sain TE-toimiston/ Kuntakokeilun kautta postia, että minulla on mahdollisuus 50 % palkkatukeen oppisopimuskoulutuksen ajaksi.

Olin hakeutunut 9kk aikaisemmin johtajuuden ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto-koulutukseen ja minut oli hyväksytty koulutukseen. Kuitenkin jouduin perumaan koulutukseni, koska työttömäksi jäätyäni en enää täyttänyt hakukriteerejä.

Olin pettynyt.

Nyt kuitenkin minulle avautui mahdollisuus, kuten aiemmin tekstissä toinkin esille 50 % palkkatukeen oppisopimuskoulutuksen ajaksi. Ei muuta kuin tuumasta toiseen; Löysin etsittyäni Saimaan ammattiopiston kautta toteutettavan Johtajuus ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto koulutuksen, joka toteutetaan ainoastaan oppisopimuskoulutuksena.

Enää puuttui vain työpaikka!

Luotan elämässä, että asiat järjestyvät – minulle löytyi työpaikka hengellisestä yhteisöstä. Pääsen toteuttamaan haavettani. Saan tällä tavalla työnohessa tehtävän tutkinnon, jossa päämääränä on saada tutkinto johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon.

Muutto toiselle paikkakunnalle ei minua häiritse. Olen valmis astumaan tällä tavalla eteenpäin.

Gunnar Lundberg
Ollut työnhakijana Hollolassa.
Aloittamassa kokoaikaista työtä Lappeenrannan vapaaseurakunnassa opiskellen työn kautta oppisopimuksella tutkinnon. Tavoitteena valmistua johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta huhtikuussa 2025.

Työllisyyden omavalmentajan kommentti

Gunnar teki määrätietoisesti ja aktiivisesti töitä jatkopolkunsa toteuttamiseksi sekä oppisopimuspaikan saannin edistämiseksi. Positiivinen ja luottavainen oma asenne sekä sisukas etsintä tuottivat halutun tuloksen.

Hollolan työllisyyspalvelut
Teksti: Gunnar Lundberg
Julkaistu: 2.10.2023

Työllisyyspalvelut haluaa auttaa:
Tutustu myös muiden hollolalaisten työnhakijoiden tarinoihin.