Hollolan vesihuoltolaitoksen Salpa-Mattilan vedenottamo otetaan yli 10 vuoden tauon jälkeen uudelleen käyttöön lokakuussa. Hollolan vesihuoltolaitos on investoinut mittavan kunnostuksen vedenottamon kaivoon sekä prosessitiloihin, jonne on esimerkiksi asennettu UV-laite pohjaveden laadun varmistamiseksi. Salpa-Mattilan vedenottamon käyttöönotto on osa Hollolan vesihuollon varautumista mahdollisten häiriötilanteiden varalle. Salpa-Mattilan vedenottamon avulla voidaan turvata koko Salpakankaan alueen veden tarve, mikäli muut vesilähteet olisivat poissa käytöstä.

Hollolan vesihuoltopalvelut operoiva Lahti Aqua Oy on valmistellut Salpa-Mattilan vedenottamon käyttöönottoa yhteistyössä terveydensuojeluviranomaisen kanssa. Pohjaveden pumppauksen käynnistyminen aiheuttaa vesijohtoverkostossa veden virtaussuuntien vaihtelua, joka voi aiheuttaa lieviä veden laatuhäiriöitä. Laatuhäiriöt voivat ilmentyä veden ruskeana tai harmaana värinä. Mahdollisista laatuhäiriöistä ei aiheudu terveyshaittaa. Salpa-Mattilan pohjaveden laatua on tutkittu laajasti ja se täyttää talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -tavoitteet. Seuraamme vedenlaatua verkostossa käyttöönoton aikana vesinäytteillä.

Mikäli laatuhäiriötä ilmenee, suosittelemme juoksuttamaan vettä, kunnes vesi kirkastuu. Jos veden juoksuttaminen ei auta, pyydämme olemaan yhteydessä Lahti Aquan vikailmoitusnumeroon 0800 3 0808

Lisätietoja:

Hollolan talousveden laadusta ja mahdollisista häiriötilanteista löytyy Lahti Aqua Oy:n nettisivuilta.

Lahti Aqua Oy:n vedentuotannon ja -jakelun käyttöpäällikkö Venla Avelin, venla.avelin@lahtiaqua.fi

Hollolan vesihuoltopäällikkö Riikka Johansson, riikka.johansson@hollola.fi