Osuma – Nuorten seinätöntä työpajatoimintaa

Työpaja Osuma on seinätön työpaja, jonka ensisijainen kohderyhmä ovat hollolaiset nuoret. Osuma tarjoaa kokemusta työelämästä ja tukea omien jatkopolkujen suunnitteluun.

Osuman Instagram

Osuma hallinnoi kunnan yhteisökahviloiden toimintaa Salpakankaan kirjastokahvilalla, Kalliolan koulun kabinetissa, Hämeenkosken koulun kioski sekä uimahallin lipunmyynnissä ja kahvilatoiminnassa. Seinätön työpajatoiminta kattaa myös kunnan muita toimipisteitä esimerkiksi koulut ja päiväkodit. Toimipisteissä valmistetaan myös asiakastilauksesta kahvituksia.

Osuma on vapaa-aikapalveluiden alaisuuteen kuuluva aluehallintoviraston osarahoittama hanke. Toiminta on käynnistynyt tammikuussa 2019 ja hanke on laajentanut toimintaansa vuosien aikana. Seinätön työpaja on tekemällä oppimista, jossa valmentaja tukee valmentautujaa jakson aikana. Valmentaja kulkee nuoren rinnalla koko jakson ajan, tukien häntä avoimille työmarkkinoille työllistymisessä, opiskeluvalmiuksien lisäämisessä ja työelämätaitojen oppimisessa. Osuma on rinnalla kulkija myös avoimille työmarkkinoille työllistymisen jälkeen.

Osuma toimii yhteistyössä kuntakokeilun, työllisyyspalveluiden ja muiden Hollolan kunnan tulosalueiden kanssa.

Aluehallintovirasto