Nuorten kesätyösetelien jako alkaa 12.2.2024

Kesätyöseteli on rahallinen tuki kesätyöllistämiseen

Kesätyösetelin avulla nuori voi saada kesätyöpaikkaansa kunnan tukeman kesätyösetelin hakemalla sitä yhdessä työnantajansa kanssa Hollolan kunnalta. Setelin arvo on enintään 300 euroa ja sillä voi kattaa enintään puolet nuoren työntekijän palkkakuluista. Tarkemmat ehdot setelin saantiin löytyvät kunnan sivuilta.

Miten seteliä voi hakea?

Hakemuksen jätettyään nuori voi käydä suoraan noutamassa kesätyösetelin Hollolan kunnan pääkirjastolla sijaitsevasta Piipahluksen palvelupisteestä. Seteleitä on jaossa kesälle 2024 yhteensä 75 kappaletta ja ne jaetaan noutojärjestyksessä. Jokainen nuori voi saada enintään yhden setelin. Työnantajaa kohden seteleitä voidaan jakaa enintään 3 kappaletta.

Seteleitä jaetaan niin kauan kuin niitä riittää tai 7.6.2024 klo 14.00 saakka.

Lue aiheesta lisää kesätyösetelien sivuilta.

Hae myös kunnalle kesätöihin

Myös Hollolan kunnan kesätöidenhaku käynnistyy viikon päästä eli maanantaista 19.2.2024 alkaen. Ilmoituksen löydät sivuiltamme.

Nuorten kesätyöseteli-mainos

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Alle 25-vuotiaiden maksuton ehkäisy jatkuu hyvinvointialueella ensi vuonna

Ehkäisyvalmisteet ovat olleet ilmaisia Päijät-Hämeessä asuville tai opiskeleville alle 25-vuotiaille kesäkuusta 2022 lähtien osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa.
Maksuttomiin ehkäisyvalmisteisiin kuuluvat ehkäisypillerit, -laastarit ja -renkaat, kierukat, ehkäisykapselit, kondomit ja suuseksisuojat.

Ehkäisyvalmisteen valinta, aloitus ja jakelu tapahtuvat terveydenhoitajan vastaanotolla koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa ja ehkäisyneuvolassa. Ehkäisyneuvontaan varataan aika joko sähköisesti tai soittamalla. Ajanvarausohjeet löytyvät maksuttoman ehkäisyn nettisivuilta.  
Ehkäisyneuvontaan kuuluu ehkäisyvalmisteen valinnan lisäksi asiakkaan tilanteen mukaan seksuaalikasvatus ja hedelmällisyysneuvonta. Niihin kuuluvat seksuaalisuudesta, seksistä, parisuhteista ja tunteista puhuminen sekä terveyteen, hyvinvointiin ja hedelmällisyyteen vaikuttavien tekijöiden kartoitus. Tarvittaessa asiakas ohjataan ehkäisyneuvolan lääkärin vastaanotolle.  Ehkäisyvalmisteen aloittaminen ei edellytä gynekologista tutkimusta. 

Pitkäaikaiset ehkäisymenetelmät kuten ehkäisykapseli sekä ehkäisykierukka ovat myös nuorten valittavissa. Ne ovat helppokäyttöisiä, koska eivät edellytä päivittäistä muistamista ja niiden ehkäisyteho on hyvä.
Lisätietoja maksuttomasta ehkäisystä löytyy verkkosivuilta paijat-sote.fi/ela-hyvin/seksuaaliterveys/alle-25-vuotiaiden-maksuton-ehkaisy 

Lisätiedot: 
Tulosyksikköpäällikkö Niina Viholainen, p. 044 4406558
Tulosaluejohtaja Pertti Sopanen, p. 044 482 3171