Järvien sävelet

Järvien sävelet 2024-tapahtuma esittelee uuden tavan kokea kaikille Hollolalaisille tutut ja rakkaat järvet. Tänä vuonna säveltäjä ja Päijät-Hämeen maakuntataiteilija Hannu Kella säveltää tapahtumaan teoksen ”Järvifantasia”. Teos kantaesitetään Vähä-Tiilijärvellä 8.6.202
Teos tulee olemaan musiikkifantasia, jonka voi kokea eri puolilla järveä ja aina se on vähän erilainen, mutta kuitenkin tuttu. Muusikot sijoitellaan järveä kiertävän kävelyreitin varrelle niin, että reittiä kulkiessaan kuulija aistii niin järven oman äänimaailman, kuin muusikoiden tuottamat sävelet yhdistettynä uimarannalta vahvistettuna toistettavaan teoksen pohjaan. Näistä muodostuu yhtenäinen äänikudelma, Järvifantasia Op.1 (First waves), jonka jokainen reittiä kulkeva aistii omanlaisenaan eikä yksikään esityskerta teoksessa ole täysin samanlainen.


”Odotan todella innolla tätä tilaisuutta. Tiilijärvet ovat aina olleet osa elämääni ja tällaisen upean luontokohteen ympärille luotava sävellystyö on erittäin inspiroivaa. Teoksessa muusikot saavat tilaa omalle luovuudelleen ja improvisaatiolle aivan kuten luonnossakin. Tietyt säännöt vallitset, mutta muuten jokainen valitsee itse oman tiensä. Toki teoksessa tulee huomioida myös luonnonlait, kuten se, että ääni kulkee vain reilut 300 metriä sekunnissa ja Pikkutilkki on kuitenkin pinta-alaltaan 9,5 hehtaaria, joten soittajien etäisyys toisistaan tulee vaikuttamaan soivaan lopputulokseen.” -kertoo teoksen säveltäjä Kella.


Teos esitetään tapahtumassa kahdesti, kello 15.00 ja kello 18.00 alkaen. 4H:n Tilkin kahvio ja oheistoiminnat palvelevat 14.30–19.30. Teoksen esittävien muusikoiden ja instrumenttien lista varmistuu kevään aikana ja päivitämme sen tänne tapahtumaan myöhemmin. Kumpikin esitys kestää noin tunnin ja kierrokselle lähdetään Vähä-Tiilijärven rannasta.

Soittamassa seuraavat muusikot:

 1. Hannu Kella – harmonikka
 2. Jaakko Kyrö – viulu, mandoliini
 3. Vilma Timonen – kantele
 4. Niklas Hagmark – sello
 5. Susan Aho – harmonikka, laulu
 6. Pekka Seppänen – saksofoni
 7. Jaakko Rossi – Kitara
 8. Väinö Karhos – klarinetti
 9. Paula Susitaival – avainviulu, viulu (TBC)
 10. Henrik Norri – bouzouki
 11. Mika Venhovaara – miksaus

Tapahtumassa palkintaan myös vuoden 2024 Päijät-Hämeen Ympäristöviikon julistekilpailun Hollolan voittajat kello 17.00.

Tapahtuman ja sävelteoksen tuottaa Hollolan kunta yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton kanssa. Tapahtuma on osa Geopark-, Ympäristö, ja Vesijärviviikkoja. Tarvittaessa lisätiedot Annariina Keto, p. 044 780 1225.

HUOM! Tapahtumassa on säävaraus. Mikäli tapahtuma joudutaan sääolosuhteiden takia lauantaina peruuttamaan, siirretään se sunnuntaille 9.6 kello 17.30–19.30. Järvifantasia alkaa kello 18. Mikäli sunnuntain esitys ei säästä johtuvista tekijöistä pystytä järjestämään, niin teos esitetään myöhempänä ajankohtana, josta ilmoitetaan erikseen.Hollo ja Martta -festivaali

Hollo & Martta -festivaali on vuosittain Hollolassa ja muualla Päijät-Hämeessä järjestettävä kansantanssin ja -musiikinkansainvälinen festivaali. Viikon kestävä festivaali esittelee loka-marraskuun vaihteessa laajan eurooppalaisen tanssikirjon lisäksi myös runsaan otoksen kotimaista kansantanssia.

Festivaalin järjestäjä on Hollolan Nuorisoseura.

Tarkempi aikataulu täällä.

Hollo & Martta -festivaali on hyväksytty jäseneksi kansainvälisten CIOFF® -festivaalien joukkoon.