Salpausselän suoreitti 


 
Soiden maailmaan retkeilyreittiä pitkin 
 
Salpausselän Suoreitti kulkee kolmen hyvin erilaisen suon maisemissa Ensimmäisellä Salpausselällä Hollolassa ja Lahdessa. Reitti mutkittelee metsäpolkuja, tasaisia ulkoiluteitä ja pitkospuita pitkin 10,5 kilometrin matkan. Reitin läntisin suo on Iso-Tiilijärveen rajoittuva Soisalmensuo, joka on kuin portti Lapin tunnelmaan. Keskellä Suoreittiä on pitkä ja kapea Kintterönsuo, jonka ojitukset ovat muuttaneet suometsäksi. Pohjoiseen kulkiessa reitin varrelle osuu ihastuttava Hakalaukunsuo. Monimuotoinen reitti kulkee paikoitellen luonnonsuojelualueilla. Muistathan kunnioittaa luontoa alueella liikkuessasi. Hiihtokelien aikana reitin latukohdat on rauhoitettu hiihtäjille. 
The Salpausselkä Mire Trail runs through an area with three different mires,

located at the First Salpausselkä ridge in Hollola and Lahti. The 10.5 km long trail consists of forest paths, gravel roads and wooden duckboards. The westernmost of the mires, Soisalmensuo, is located by the Iso Tiilijärvi lake and features a landscape that resembles Lapland. At the halfway of the trail, the long and narrow Kintterönsuo was ditched in the mid-20th century and turned into a swampy woodland. At the northern tip of the trail, the path loops around the third mire, Hakalaukunsuo. Please note that the trail runs partly within protected areas.

 Always remember to respect the nature. During ski season, please refrain from walking on ski tracks. 
 
10,5 km  
Keskivaativa reitti 
Keltaiset maalimerkit 
Heijastinmerkitty 
Tulipaikka 
Kauniit maisemat 
Portti luontoon 
Salpausselkä Geopark 

Saapumisohjeet  
Saapuminen: 
Reitille pääsee jalan, pyörällä, autolla ja joukkoliikenteellä. 
 
Lähtöpaikka:  
Arvi-Hauvosentie, 15860 Hollola 

Linkki Arvi Hauvosentielle Tästä Koneharjuun Tästä Soisalmensuolle


Soisalmensuo kuuluu Natura 2000 -verkostoon. Se on Etelä-Suomelle tyypilliseen tapaan keidassuo, jonka keskusta on korkeammalla kuin sen reunaosat. Keskusta on märkää ja puutonta nevaa ja reunaosat mäntyvaltaista rämettä. Pitkospuita pitkin kävellessä törmää suon keskellä olevaan kuusta kasvavaan saarekkeeseen, jossa sijaitsee myös taukopaikka, jossa on hyvä esimerkiksi nauttia eväitä. 

Tästä Soisalmensuolle-Kinnarille

Lapin maisemia, suppia, harjanteita, nousua, laskua  


Salpausselän Suoreitti esittelee kolme hyvin erilaista suota. Reitin varrella on niin metsäpolkuja kuin leveitä ulkoiluväyliäkin – unohtamatta mukavaa pitkospuuosuutta Soisalmensuolla. Kintterönsuo on kolmesta suosta metsäisin, Soisalmensuo tuo taas puuttomuudessaan mieleen Lapin maisemat. 

Salpausselän suoreitti Reitkipaikka