Salpakankaan päiväkoti

Viimeksi päivitetty: 02.01.2024

Salpakankaan päiväkoti sijaitsee Salpakankaan koulun yhteydessä. Toimimme kahdessa rakennuksessa, A- ja B-talossa. Päiväkotimme on jaettu neljään toiminta-alueeseen (Kangasvuokot, Keltavuokot, Punavuokot ja Sinivuokot). Osa ryhmistämme ovat vuorohoidon ryhmiä ja meillä toimii myös perhepäivähoidon varahoito Kotipesä.

Olemme Hollolan kunnan suurin varhaiskasvatusyksikkö. Vaikka olemmekin iso yksikkö, toimintamme on lämminhenkistä ja yksilöllistä, sillä perusperiaatteemme on toimia pienemmissä ryhmissä. Isossa yksikössä vahvuutemme on valtava määrä osaamista, jota hyödynnämme yhteisessä kehittämisessä sekä toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tarjoamme Salpakankaan päiväkodissa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta. Me huomaamme hyvän ja kohtaamme lapset ja perheet sensitiivisesti ja positiivisesti. Lapsilla on mahdollisuus monipuolisiin leikkeihin erilaisissa leikkiryhmissä, jolloin he samalla pääsevät harjoittelemaan kaveritaitoja ja nauttimaan yhteisestä tekemisestä.

Päiväkodin toiminta painottuu monipuolisiin leikkiympäristöihin, joita kehitetään yhteistyössä lasten kanssa. Lähiympäristö- ja luonto toimivat myös merkittävänä leikki- ja oppimisympäristönä ja sijaintimme kuntakeskuksen läheisyydessä mahdollistaa mm. retket kirjastoon ja toimintapuistoon.

Päiväkoti on auki ilmoitettujen hoitoaikojen mukaisesti klo 6-18 välillä. Vuorohoidon tarvitsijoille päiväkoti on auki sovitun tarpeen mukaisesti.

Salpakankaan päiväkodin piha.