Salpakankaan päiväkoti

Viimeksi päivitetty: 15.09.2023

Salpakankaan päiväkoti sijaitsee Salpakankaan koulun yhteydessä. Toimimme kahdessa rakennuksessa, A- ja B-talossa. Päiväkotimme on jaettu neljään toiminta-alueeseen (Kangasvuokot, Keltavuokot, Punavuokot ja Sinivuokot). Osa ryhmistämme ovat vuorohoidon ryhmiä ja meillä toimii myös perhepäivähoidon varahoito Kotipesä.

Olemme Hollolan kunnan suurin varhaiskasvatusyksikkö. Vaikka olemmekin iso yksikkö, toimintamme on lämminhenkistä ja yksilöllistä, sillä perusperiaatteemme on toimia pienemmissä ryhmissä. Isossa yksikössä vahvuutemme on valtava määrä osaamista, jota hyödynnämme yhteisessä kehittämisessä sekä toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tarjoamme Salpakankaan päiväkodissa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta. Me huomaamme hyvän ja kohtaamme lapset ja perheet sensitiivisesti ja positiivisesti. Lapsilla on mahdollisuus monipuolisiin leikkeihin erilaisissa leikkiryhmissä, jolloin he samalla pääsevät harjoittelemaan kaveritaitoja ja nauttimaan yhteisestä tekemisestä.

Päiväkodin toiminta painottuu monipuolisiin leikkiympäristöihin, joita kehitetään yhteistyössä lasten kanssa. Lähiympäristö- ja luonto toimivat myös merkittävänä leikki- ja oppimisympäristönä ja sijaintimme kuntakeskuksen läheisyydessä mahdollistaa mm. retket kirjastoon ja toimintapuistoon.

Päiväkoti on auki ilmoitettujen hoitoaikojen mukaisesti klo 6-18 välillä. Vuorohoidon tarvitsijoille päiväkoti on auki sovitun tarpeen mukaisesti.

Kuvaus:

Alakerrassa ovat Sinivuokot ja yläkerrassa Keltavuokot sekä Kangasvuokot. Päiväkodin tiloihin kuuluu myös viereinen, vihreä puurakennus, jossa touhuilevat Punavuokot. Lasten kanssa touhuillaan hoitopäivän aikana pienryhmissä ja lapset voivat valita monenlaisia puuhia sekä omasta että muista toimintaympäristöistä. Päiväkodin piha on suuri ja leikkimään houkutteleva. Leikkialueet on jaettu useampaan osaan. Pihalla on paljon erilaisia kiipeilytelineitä ja keinuja ja mahdollisuus monenlaisiin pihaleikkeihin. Piha-alueelta löytyy myös hieman metsää. Koulun ulkoliikunta-alueet ovat päiväkodin käytössä silloin tällöin.