Tahtotilana on edistää työllisyyttä, tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita ja tuoda lisää uusia keinoja yritysten työvoimapulan ratkaisemiseksi.

Lakimuutoksen myötä Te-toimistojen toiminta päättyy vuoden 2024 lopussa ja työvoimaviranomaisen toiminta siirtyy vuoden 2025 alusta alkaen kuntien omistamien työvoimapalveluiden vastuulle. Päijät-Hämeeseen muodostuu kaksi työvoimaviranomaista: Päijät-Häme sekä Lahden kaupunki.

Jatkossa kuntamme työnantaja- ja työnhakijapalvelut tuottaa Päijät-Hämeen työvoimapalvelut, johon kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Miksi muutos tehdään? Ja mitä se tarkoittaa elinkeinoelämälle

Uudistuksen ydintavoitteena on lisätä keinoja työnantajien työvoima- ja osaamishaasteiden tukemiseen ja tuoda palvelut enemmän paikalliselle tasolle kuntiin.

Kuntaomisteisen Päijät-Hämeen työvoimapalveluiden tavoitteena on, että ymmärrys kunnan yrityskentästä lisääntyy ja parantaa työnantajille tarjottavia palveluita. Tavoitteena on myös helpottaa ja selkeyttää yrityspalvelukenttää asiakkaiden suuntaan. Omassa kunnassa tunnetaan myös paikallinen tilanne parhaiten ja voidaan reagoida tarvittaviin tarpeisiin joustavammin.

Kunnan elinvoiman kannalta on tärkeää, että niin nykyisiin kuin mahdollisiin tuleviin yrityksiin on tarjolla riittävästi osaavaa työvoimaa.

Tiivistyvä yhteistyö näkyy ketterämpinä palveluina yrityskentässä

Uudistus mahdollistaa saumattomamman yhteistyön kunnan elinkeinopalvelujen, paikallisten yrityksien sekä kunnan välityömarkkinoina toimivien omien yksiköiden kanssa.

Jatkossa yhteystyötä Päijät-Hämeen kaikkien kuntien omistaman elinkeinoyhtiö Ladecin sekä Hämeen ELY:n kanssa tiivistetään. Tiiviin maakunnallisen yhteystyön kautta saavutetaan paikallisille yrityksille enemmän konkreettista apua toimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen. Jatkossakin yrityksien kehittämispalvelut ovat edelleen saatavilla Ladecista ja rahoitukseen liittyvät palvelut Hämeen ELY:stä.

Työnantajapalvelut tarkentuvat syksyn 2024 aikana

Syksyllä 2024 selvennetään vielä työnantajapalveluiden toimintamalleja.

Tähän mennessä on tiedossa, että Päijät-Hämeen työvoimapalvelut tarjoaa jatkossa lakisääteiset starttirahan ja palkkatuen palvelut sekä työnantajan neuvontapalveluita. Muiden palveluiden osalta haetaan vielä yhteisiä toimintamalleja niin Ladecin kuin kuntien kanssa.

Kaikki alueen työnantajapalvelut jatkossa kootusti yhdessä paikassa

Jatkossa kaikki yhdeksän kunnan yrityksille suunnatut työnantajan palvelut on tarkoitus löytyä Päijät-Hämeen työvoimapalveluiden verkkosivustolta. Sivut julkaistaan loppuvuodesta 2024, ja niistä sekä muista tarkentuneista työnantajapalveluista tiedotetaan kuntien elinkeinopalveluiden sekä Ladecin kautta.

Lisätietoja uudistuksesta

Lisätietoja uudistuksesta saat joko oman kuntasi elinkeinopalveluista tai työvoimapalveluiden valmistelijoilta:

Työnantajapalveluiden vastuuvalmistelija
Simo Söderholm
p. 044 780 1640

Työllisyysaluejohtaja
Anne Tapaila
P. 044 780 1118

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@hollola.fi

Tutustu uudistukseen tarkemmin: https://hollola.fi/tyo-ja-yrittaminen/yrityspalvelut/tyonantajalle-ja-rekrytoijalle/paijat-hameen-tyollisyysalue-2025/

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta