Hollola perustaa elinvoiman vahvistamiseksi elinvoimanyrkin

Työryhmä ei ole kunnan toimielin, vaan valmistelua edistävä ryhmä, ilman muodollista toimielimen asemaa tai itsenäistä päätösvaltaa.
Kunnanhallituksen alaisuuteen perustettavaan työryhmään kuuluvat kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, elinkeinopäällikkö Tiia Irri, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Ronkainen (ps.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Lampola (kok.).
Elinvoimanyrkin ympärille voidaan koota laaja joukko eri alojen asiantuntijoita eli poliittista päätöksentekoa, yritysten edustajia ja erilaisia sidosryhmiä.

Hollolassa tehdään elinkeinopäällikkö Irrin mukaan yritysten kuntaan sijoittumisten eteen jatkuvasti töitä. Kunta on muun muassa solminut kumppanuuden yrityksen kanssa, joka tekee suorahakua. Yrityksen tehtävänä on löytää potentiaalisia sijoittujia yritysalueille ja auttaa kuntaa sijoittumisneuvottelujen käynnistämisessä.
– Hyviä tunnusteluita on useitakin menossa.

Kunnanhallitus hyväksyi elinvoimanyrkin perustamisesta maanantain kokouksessaan.

Terveystielle rakennetaan uusi hoivakoti

Rakennuslupa haettiin Terveystie 4:ssä sijaitsevalle tontille, joka sijaitsee Hollolan sosiaali- ja terveyskeskuksen eli sote-keskuksen naapurissa. Tontilla on sijainnut aiemmin Salpakankaan terveysasema, joka on purettu uuden sote-keskuksen valmistuttua.

Saatu rakennuslupa käsittää 89 asunnon kokoisen tehostetun palvelun asumisen sekä yhteisöllisen asumisen hoivakodin ikäihmisille. Hoivakodin rakentamisen toteuttaa Ara-yhtiö Suomen Hoiva ja Asunto Oy. Hoivakodin vuokralaiseksi ja palvelujen tuottajaksi tulee Attendo, joka on julkisten hoivapalvelujen yksityinen tuottaja.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesän 2024 aikana ja projektin suunniteltu valmistumisaikataulu on syksyllä 2025. Hankkeen arvo on noin 16,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja hankkeesta:
Tuomas Terho
Kiinteistökehitysjohtaja
040 826 1136
tuomas.terho@attendo.fi

Lisätietoja operoinnista:
Annareetta Vaara
Aluejohtaja (Etelä-Suomi)
050 342 6508
annareetta.vaara@attendo.fi