Terveystielle rakennetaan uusi hoivakoti

Rakennuslupa haettiin Terveystie 4:ssä sijaitsevalle tontille, joka sijaitsee Hollolan sosiaali- ja terveyskeskuksen eli sote-keskuksen naapurissa. Tontilla on sijainnut aiemmin Salpakankaan terveysasema, joka on purettu uuden sote-keskuksen valmistuttua.

Saatu rakennuslupa käsittää 89 asunnon kokoisen tehostetun palvelun asumisen sekä yhteisöllisen asumisen hoivakodin ikäihmisille. Hoivakodin rakentamisen toteuttaa Ara-yhtiö Suomen Hoiva ja Asunto Oy. Hoivakodin vuokralaiseksi ja palvelujen tuottajaksi tulee Attendo, joka on julkisten hoivapalvelujen yksityinen tuottaja.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesän 2024 aikana ja projektin suunniteltu valmistumisaikataulu on syksyllä 2025. Hankkeen arvo on noin 16,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja hankkeesta:
Tuomas Terho
Kiinteistökehitysjohtaja
040 826 1136
tuomas.terho@attendo.fi

Lisätietoja operoinnista:
Annareetta Vaara
Aluejohtaja (Etelä-Suomi)
050 342 6508
annareetta.vaara@attendo.fi

Würth osti yritystontin Hollolasta

Määräalalle Würth tulee rakentamaan yli tuhat neliötä kattavan rakennuksen, johon tulee myymälän lisäksi toimistotiloja.
Työllistämisvaikutusten arvio on noin 6-8 henkilöä.

– Uuden myymälän sekä uusien isompien tilojen myötä pystymme tarjoamaan laajempaa tuotevalikoimaa ja palvelemaan asiakkaitamme vieläkin paremmin, kertoo Würth oy:n liiketoimintapäällikkö Reijo Kukkakorpi.

Sijainnilla ja laajoilla pihatiloilla palvellaan myös erityisesti raskaan kaluston tarpeita.

– Hollolassa jo toimiva Würthin toinen myymälä tulee säilymään.

Tarkempi rakentamisaikataulu vahvistuu myöhemmin, mutta kauppakirjassa sovittu rakentamisvelvoite on neljä vuotta. Kauppahinta on 345 000 euroa.