Tiilikankaantie on ainoa Tiilikankaan alueelle johtava liikenneväylä ja alueella asuu tuhansia asukkaita. Liittyminen Tiilikankaantieltä Soramäentielle on erityisesti ruuhka-aikoina ollut vaikeaa. Risteys on liikenneturvallisuuden näkökulmasta vaarallinen.
Soramäentien ja Tiilikankaantien risteysalueen eteläpuolelle laaditussa Harjurinteen asemakaavassa on kaksi liikerakentamiselle osoitettua rakennuspaikkaa, joiden hyödyntäminen ei ole risteyksen liikenneturvallisuus- ja sujuvuusongelmien takia ollut mahdollista.

Soramäentie on valtion maantie, joten sille tehtävistä toimenpiteistä vastaa Uudenmaan Ely-keskus. Risteysalueen liikenneturvallisuuden ja sujuvuuden parantamiseksi on tehty suunnitelma kiertoliittymän toteuttamiseksi. Suunnitelma ei ole edennyt toteutukseen, koska valtion rahoitus hankkeelle on puuttunut.

Valtiovarainvaliokunta on esittänyt ns. joululahjarahana risteysalueelle 500 000 euroa Mt 2955 Hollolan liikennejärjestelyihin. Tämä mahdollistaa investoinnin käynnistymisen. Eduskunta hyväksyy esitykset lopullisesti ensi viikolla.

Hollolan kunta iloitsee tärkeän liikenneturvallisuushankkeen mahdollistamisesta ja kiittää kaikkia rahoituksen saamiseen vaikuttaneita tahoja.

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset
Kunnan virallinen ilmoitustaulu on siirtynyt pääkirjastolle

Kunnan virallinen ilmoitustaulu on siirtynyt pääkirjastolle

Uutiset - 04.07.2024 - Kunnan toiminta

Hollola valittaa hylätystä valtionosuuspäätöksestä

Uutiset - 03.07.2024 - Kunnan toiminta