Hyvinvointialueen toimipisteiden puhtaanapidosta ostopalveluna huolehtiva Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelu siirtyy asteittain käyttämään kotimaisia, ihmisten ja ympäristön kannalta turvallisia tuotteita.
Käyttöön tulevat puhdistustuotteet ovat tuoksuttomia ja ympäristömerkittyjä. Tuotteilla on Avainlippu-tunnus sekä Allergia- ja astmaliiton hyväksyntä. Valikoimassa on mukana myös Pro Natura-tuotteita, jotka on valmistettu täysin biohajoavista raaka-aineista.
- Kemikaaliturvallisuus paranee ja käytettävien kemikaalien määrä vähenee. Puhtaanapidosta tulee näin ympäristötavoitteitamme tukevaa hygieniatasosta tinkimättä, kertovat tulosaluejohtaja Tiina Pohjola ja asiantuntija Maija-Liisa Joenpolvi hyvinvointialueen erillispalveluista.

Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut vakioi puhdistus- ja hygieniatuotevalikoimansa 12 tuotteeseen lähtökohtanaan ihmisten ja ympäristön turvallisuus.
- Näin kemikaaliturvallisuuteen liittyvät asiat, kuten käyttöturvallisuustiedotteet, ovat paremmin hallittavissa. Samalla vähenee kemikaalien määrä ympäristössä. Myös kemikaalien ympäristövaikutukset pienenevät, sanoo kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta.
Päijät-Hämeen laitoshuoltopalveluissa on tämän vuoden aikana rakennettu Ekokompassi-ympäristöohjelmaa.
- Haluamme tehdä ympäristön kannalta parempia valintoja ja kehittää ympäristövastuullisuutta jatkuvan parantamisen periaatteella, myös kumppaniasiakkaidemme hyväksi, sanoo laatupäällikkö Sini Manninen Päijät-Hämeen laitoshuoltopalveluista.

Hyvinvointialue mukana kemikaalien vähentämiskampanjassa

Loka-marraskuun vaihteessa ajalla 23.10.–6.11. hyvinvointialue osallistuu kemikaalien vähentäminen työympäristössä -kampanjaan, jossa eri työpisteissä, infotauluilla ja sosiaalisen median kanavissa jaetaan tietoa kemikaaleista.
Kaikki materia koostuu kemikaaleista ja ne voivat olla luonnollisia tai ihmisen valmistamia tai ihmistoiminnan sivutuotteena syntyneitä. Vain osa kemikaaleista on terveydelle ja ympäristölle haitallisia. Monet kemikaalit ovat hyödyllisiä ja niillä on tärkeitä käyttötarkoituksia.


Lisätietoja:
kestävän kehityksen päällikkö Riitta-Maija Hämäläinen, 044 440 3138, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
tulosaluejohtaja Tiina Pohjola, 03 819 2369, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
asiantuntija Maija-Liisa Joenpolvi, 044 719 5571, Päijät-Hämeen hyvinvointialue
laatupäällikkö Sini Manninen, 044 716 1731, Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta