Viesti lähtee Harjun terveyden toiminta-alueella asuville, jotka ovat antaneet luvan tekstiviestin lähettämiseen.
Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Harjun terveys lähettävät huomenna 18. tammikuuta tekstiviestin, jolla kerrotaan asukkaiden käytössä olevista digipalveluista. Viestin lähettäjänä näkyy Harjun terveys. Päijät-Sote-sovelluksen lataamisohjeet saa painamalla viestissä olevaa linkkiä. Muuten viestiin ei tarvitse reagoida.
 
- Haluamme välittää tietoa asukkaille heidän käytössään olevista palveluista. Samalla on tärkeä tiedottaa itse tekstiviestistä, jotta ihmiset eivät suotta ihmettelisi asiaa tai ottaisi turhaan yhteyttä terveydenhuoltoon kysyäkseen tekstiviestistä, kertoo Harjun terveyden toimitusjohtaja Petja Orre.

Tekstiviesti kertoo, että Harjun terveyden toiminta-alueen asukkailla on mahdollisuus hoitaa terveysasioita myös etänä. Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on maksutonta. Digiklinikan vastaanotoista ja chat-palvelusta hyvinvointialue laskuttaa normaalin asiakaskäyntihinnaston mukaisesti.
Vaikka henkilö ei itse mahdollisesti tarvitsisi digiklinikkaa, sovelluksesta löytyy paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia: voi tarkistaa varatut ajat, nähdä laboratoriotulokset ja omat potilasasiakirjamerkinnät, lähettää kiireettömiä viestejä ja hyödyntää jatkuvasti lisääntyvää valikoimaa itsehoito-ohjeita ja valmennuksia.

- Viime keväänä julkaistun uuden Päijät-Sote-sovelluksen on ladannut jo yli 40 000 päijäthämäläistä. Huhtikuun 2023 jälkeen digiklinikan vastaanotolla on käyty yli 53 000 kertaa, sanoo Orre.
Sovelluksen käyttöönotossa kysytään myös lupaa ennakoivan hoidon toimintamallin käyttöönottoon.
- Toivomme, että mahdollisimman moni antaisi luvan. Ennakoivan hoidon eli AINO-toiminnallisuuden kehittäminen mahdollistaa sen, että tulevaisuudessa sote-ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä potilaaseen, jos havaitsemme että hoitotasapaino on heikentynyt tai potilaan riski uusille kansansairauksille on pahentunut. Malli on saanut lääkinnällisen laitteen sertifioinnin,  Orre kertoo.

Tekstiviesti sisältö:

"Hei, olemme kehittäneet digipalvelujamme ja voit asioida kanssamme myös etänä. Lataa Päijät-Sote-sovellus täältä paijatsote.suomisote.fi 
Lähettäjä: Harjun terveys"

Lisätietoja:
toimitusjohtaja, erikoislääkäri Petja Orre, Harjun terveys, petja.orre@harjunterveys.fi, p. 040 125 6053

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta