Ajanvarauksella asioinnin ohella kaikissa alueen toimipisteissä on jatkossa mahdollista asioida myös vuoronumerolla. Samalla kun vuoronumeroasioinnin mahdollisuutta ja siten palvelun joustavuutta lisätään, myös näytteenoton palveluajat päivittyvät osassa Fimlabin toimipisteitä. Näytteenoton palveluajat muuttuvat Sysmän, Hartolan ja Padasjoen sote-keskuksissa, ja Vesikansan näytteenotto suljetaan.
Vesikansan alueen asukkaat kuten kaikki päijäthämäläiset voivat asioida jatkossakin missä tahansa Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueen Fimlabin näytteenottopisteissä. 

Fimlabin Päijät-Hämeen aluejohtaja Tiina Lehto tuo esiin, että palveluiden saatavuus ja saavutettavuus ovat vaihdelleet toimipisteittäin Päijät-Hämeen hyvinvointialueella.  

– Joissakin toimipisteissämme on ollut vähemmän asiakkaita, kun taas toisissa palvelujamme on käytetty huomattavasti enemmän. Vuoronumeroasioinnin käyttöönotto kaikissa toimipisteissämme parantaa palveluidemme joustavuutta. Samalla keskittämällä palveluja tiettyihin toimipisteisiin varmistamme henkilöstöresurssiemme riittävyyden ja tarjoamme asiakkaillemme yhtenäistä palvelua. 

Sote-keskusten näytteenoton aukioloajat 15.1.2024 alkaen 

Ajanvarauksella voi asioida kunkin näytteenottopisteen aukioloajan puitteissa. Sysmän, Hartolan ja Padasjoen sote-keskusten näytteenotossa vuoronumerolla asiointi on mahdollista vain tiettyinä kellonaikoina. Lisätiedot palveluajoista löytyvät osoitteesta Toimipisteet ja aukioloajat - Fimlab.  

Jatkossa sote-keskusten näytteenotto palvelee asiakkaita:

  • Sysmässä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin  
  • Hartolassa maanantaisin ja torstaisin  
  • Padasjoella tiistaisin ja torstaisin 
  • Muissa sote-keskuksissa palveluajat jatkuvat kuten aiemmin. 
Vuoronumerolla asiointi 

Vuoronumerolla voi asioida veri- ja virtsakokeissa sekä sydänfilmissä (EKG) ja silloin, kun palauttaa kotona otettuja näytteitä tai noutaa näyteastioita kotinäytteenottoa varten. Vuoronumerolla asiointi laboratoriossa on mahdollista tiettyinä kellonaikoina, tarkat ajat löytyvät Fimlabin verkkosivuilta.

Ajanvaraus tarvitaan edelleen seuraaviin tutkimuksiin: spirometria, gynekologiset näytteet, sokerirasituskoe sekä hiiva- ja sieninäytteet. Näissä tutkimuksissa ei siis voi asioida vuoronumerolla.  

Lisätiedot:

Johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, tuomo.nieminen@paijatha.fi, 050 910 5150 
Tiina Lehto, Fimlab aluejohtaja Päijät-Häme, tiina.lehto@fimlab.fi, 041 731 2015 
Susanna Hägg, Fimlab palvelupäällikkö Päijät-Häme, susanna.hagg@fimlab.fi, 044 472 8391  

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta