Kun asiakas tarvitsee lisää ehkäisyvalmistetta, hän soittaa Lahden ehkäisyneuvolaan. Terveydenhoitaja varmistaa puhelimessa henkilöllisyyden ja tarkistaa, onko asiakkaalla voimassa olevaa reseptiä ehkäisyvalmisteeseen. Mikäli resepti ei ole voimassa, tehdään reseptin uusintaan tarvittava kontrolli ja pyydetään lääkäriltä resepti ennen kuin valmisteet voidaan toimittaa automaattiin.

Puhelimessa terveydenhoitaja antaa valmisteen käyttöön liittyvän ohjauksen ja neuvonnan. Kun valmiste on noudettavissa automaatista, asiakas saa tekstiviestillä henkilökohtaisen noutokoodin ja ohjeet valmisteen noutamiseen.

Puhelinkeskustelun perusteella asiakkaalle varataan tarvittaessa aika ehkäisyneuvolan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Asiakas voi edelleen varata vastaanottoajan myös sähköisesti.

Noutoautomaatin käyttöä pilotoidaan osana Maksuttoman ehkäisyn kokeilun vakiinnuttamishanketta tämän vuoden loppuun asti. Käyttökokemuksia hyödynnetään palvelujen kehittämisessä. Noutoautomaatin toivotaan sujuvoittavan ehkäisyvalmisteiden jakelua, kun asiakkaat voivat noutaa valmisteet parhaiten itselleen sopivaan aikaan sote-keskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Lahden sote-keskus on avoinna ma–pe klo 8–20 ja la 10–16.

Lahden ehkäisyneuvolassa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Voit jättää soittopyynnön arkisin klo 8–13. Pyrimme soittamaan sinulle takaisin kahden arkipäivän kuluessa virka-aikaan. Puh. 044 416 3103 arkisin klo 8–13. Numerosi tallentuu takaisinsoittojärjestelmään yhdellä puhelinsoitolla.

Lisätietoja:

Anniina Malava
asiantuntijalääkäri, projektipäällikkö


Maksuttoman ehkäisyn ja seksuaaliterveyspilotin vakiinnuttamishanke
Päijät-Hämeen hyvinvointialue
p. 044-780 24 65
anniina.malava@paijatha.fi

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)