Opettajat kuuntelemassa luentoa ja kiertelemässä työpajoissa.

Atea alusti iltapäivän ohjelmaa tekoälyaiheisella luennolla, jonka jälkeen opettajat kiertelivät työpajoissa. (Kuvat: Joonas Väisänen)

Hollolan kunnan opettajat tutustuivat tekoälyn mahdollisuuksiin tammikuussa järjestetyssä koulutusillassa. Atean asiantuntijat Alex Ylinärä ja Joonas Väisänen kertoivat aluksi, mitä tekoäly on ja miten se näkyy arjessamme. He myös pohtivat tekoälyn etiikkaa ja luotettavuutta sekä esittelivät sovelluksia.

Tämän jälkeen opettajat valitsivat itselleen kiinnostavia työpajoja, joissa testattiin käytännössä erilaisia tekoälyä sisältäviä ohjelmia. Työpajoissa tutkittiin muun muassa Microsoftin ja Applen tarjoamia tekoälytoimintoja sekä oppituntien suunnittelua ja kuvien muokkaamista tekoälyn avulla. Oppilaiden käyttämien sovellusten lisäksi opettajat saivat harjoitella ohjatun koneoppimisen prosessia GenAI-hankkeessa kehitetyllä ohjelmalla. Työpajat toteutettiin yhteistyössä kunnan tietohallinnon, perusopetuksen sekä Atean ja Ilona IT:n kanssa.

Tunnelma oli innostunut ja hyväntuulinen. Aihe herätti paljon kiinnostusta ja illan mittaan käytiin monipuolista keskustelua tekoälystä ja sen vaikutuksista nykypäivän opiskeluun.

Perusopetuksen vuosi jatkuu näin yhdessä innostuen ja rohkeasti kokeillen!