Hollolan kunta ja Hämeen Metsätyö oy allekirjoittivat kauppakirjat kahdesta Hämeenkoskella sijaitsevasta yritystontista. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen (vas.) ja elinvoimajohtaja Heli Randell seuraavat, kun Hämeen Metsätyö oy:n Tuomas Saarenpää (takana oikealla) allekirjoittaa. Kaupanvahvistajana toimi kaavoitus- ja maankäyttöpäällikkö Ilkka Korhonen.

Myytyjen määräalojen yhteiskoko on noin 16 500 m².
- Tonttien hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun nykyiset tilat alkoivat käymään ahtaaksi. Lisäksi, kun halli sijaitsee omassa pihapiirissä, työpaikka on aina silmien alla, kertoo Hämeen Metsätyö oy:n toimitusjohtaja Tuomas Saarenpää.

Metsänhoitoon, kuten muun muassa metsäurakointiin, istutuksiin, infraan liittyviin reunahakkuisiin ja voimalinjojen alla kulkevien pintalinjojen huoltoon erikoistunut Hämeen Metsätyö oy toimii tällä hetkellä Lammin puolella, josta sopivaa tonttia ei kuitenkaan löytynyt.
- Tuttu yrittäjä toimii jo Ojastenmäen teollisuusalueella ja sieltä se ajatus Hämeenkoskelle sijoittumiseen tulikin. Tonttimaat ovat myös pohjaltaan hyvät rakentaa, Saarenpää toteaa.

Kolminkertaisesti suurempi halli

Tonteille on tulossa 600 neliön kokoinen lämmin halli sekä tässä vaiheessa rakennettavat kaksi kaarihallia. Halliin siirtyvät kaikki yrityksen nykyiset toiminnat sekä lisäksi tarkoituksena on kehittää koneellista metsänhoitoa uusissa tiloissa.
- Rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä kesänä. Kilpailutus rakentajasta on parhaillaan menossa, Saarenpää kertoo.
Uudessa hallissa tulee olemaan kolminkertaisesti enemmän tilaa kuin nykyisessä hallissa.

Hämeen Metsätyö oy työllistää noin 50–60 työntekijä sekä kausityöntekijät.
Työntekijät odottavatkin jo kovasti uusia tiloja.
- Toistaiseksi työntekijöitä on vielä löytynyt, vaikka tilanne alalla ei ole kovin hyvä. Metsätalouden perustutkinnon puolelta vain alle 20 prosenttia päätyy alalle töihin ja aloittavien opiskelijoiden määrät ovat vähentyneet, mainitsee Saarenpää.