Lumien poiskuljetusta tehdään, koska uudelle lumelle ei yksinkertaisesti ole tilaa. Kaikki lumitilat ovat täynnä eikä seuraavan lumisateen yhteydessä aurattava lumisuihku enää pääse nousemaan korkeiden vallien päälle. Pikkuhiljaa myös kadut alkavat kaventua ja varsinkin leveämpien ajoneuvojen kohtaaminen aiheuttaa haasteita ahtaalla katualueella.

Keväisin isot lumipenkat sulavat päivällä ja sulamisesta syntynyt vesi jäätyy yöllä aiheuttaen liukkautta. Myös harjaustyöt viivästyvät lumipenkkojen ja vallien sulaessa pitkälle loppukevääseen.

Liittymäalueilla ja suojateiden läheisyydessä olevat kasat ja korkeat lumipenkat aiheuttavat vaaratilanteita heikentäessään näkemiä.

Lumikasoihin ja penkkoihin on sitoutunut epäpuhtauksia mm. nokea ja pölyä. Keväisin ilman kuivuessa pienhiukkaset huonontavat osaltaan ilmanlaatua vilkkailla kaduilla.

Penkat ja kasat haittaavat sadevesijärjestelmien toimintaa tukkiessaan kaivojen kansistoja estäen veden valumavesien kulkemisen niille suunniteltuun paikkaan aiheuttaen tulvia ja lammikoita.

Lisätietoja ja kuva: Terranor
hollola@terranor.fi

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta