Salpakankaan koulun kuoro lauloi vanhusviikon juhlasssa.

Salpakankaan koulun musiikkiluokan kuoro esiintyi vanhusviikon juhlassa.

Juhlan avasi vanhus- ja vammaisneuvoston Risto Pilvinen sekä Hollolan kunnan hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen, jotka toivottivat kaikki paikalle tulleet lämpimästi tervetulleiksi.
Yleisö pääsi heti alkuun tunnelmoimaan kauniiden laulujen tahdissa, kun Salpakankaan koulun 3. – 4.- luokkalaisten kuoro aloitti tutuilla kappaleilla. Yleisölle olivat kovin tuttuja lauluja muun muassa ”Jaakko kulta”, ”Tuiki tuiki tähtönen” ja ”Kolme varista”.
Silmät kostuivat ja mieli herkistyi monella kuulijalla viimeistään siinä vaiheessa, kun kuoro lauloi kaunista ”Lintu”- kappaletta sekä Hectorin alun perin tulkitsemaa ”Nostalgia”-kappaletta.

Vanhusviikon juhlan tervetulosanat lausui Antti Anttonen ja Risto Pilvinen.
Vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Risto Pilvinen ja hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen avasivat vanhusviikon juhlan.
Kunta on osa ikääntyvien
ihmisten yhteisöä

Silmien kuivaamisen jälkeen Hollolan kunnan tervehdyksen vanhuusviikon juhlaan toi hallinto- ja talousjohtaja Turkka Rantanen.
Rantanen totesi sukupolvien työn näkyvän Hollolassa vahvana ja sotien jälkeisessä ajassa kuntaa ovat kehittäneet sen asukkaat tulevaisuuteen kauaskantoisesti katsoen.
- Tämä on se perintö, jota sukupolvet ovat meille yhteiseksi antaneet, ja jota me edelleen vaalimme.
Rantanen totesi ikäihmisten nähneen aikojen parantuvan sekä muuttumisen haasteelliseksi
- Koskaan työtä ei ole jätetty kesken. Näin on ollut ja näin on edelleen.
Vuoden alussa aloittaneen hyvinvointialueen myötä yhteys ikäihmisten ja kunnan väliltä ei ole hävinnyt.
- Hollolan kunta haluaa olla, ja on, osa ikääntyvien ihmisten yhteisöä, joka katsoo tulevaan ja jättää perinnön, joka on meille kaikille arvokas, Rantanen.

Ikäihmisiä on Hollolassa
27 prosenttia

Yhteislaulun jälkeen historioitsija Kyösti Toivosen juhlapuhe ilahdutti sekä antoi paljon ajattelemisen aihetta.
- Hyvä yleisö, meitä on tänään täällä paikalla noin 200 henkilöä, mikä on todella paljon. Se on kuitenkin vain kolme prosenttia niistä hollolalaisista, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta. Ikäihmisiä on Hollolassa 6 000, mikä on 27 prosenttia hollolalaisista, Toivonen totesi.
Koko maassa ikäihmisiä on 1,6 miljoonaa.
-Ja meillä kaikilla on oikeus ottaa kantaa siihen missä, miten me asumme, miten me elämme ja millainen on yhteiskunta, jossa vaikutamme.
Toivonen muistutti myös siitä, että ikäihmisillä on mahdollisuus ryhtyä tekemään asioita, olla tavallisia kansalaisia, jotka ovat tärkeitä yhteiskunnassa.
-Hollolassa on ikäihmisille paljon hyviä asioita, kuten keskuspuisto ja kolmen järven alue, johon valmistunee rollaattoreillekin hyväkulkuinen luontoreitti ensi vuonna. Lisäksi meillä on todella hieno ja monipuolinen kirjasto, hän luetteli.
-Tässä iässä toki mielellään muistelee sitä, millainen Salpakangas oli vuosia sitten. Mutta muistetaaan, että yhteiskunta ja maailma muuttuu ja meidän tulee nauttia myös elämästämme.

Juhlassa kuultiin myös Isabella Kalliokosken kauniita lauluja sekä Anja Sankarin runonlausuntaa ja juhlan päätti papin hartaus.

Kyösti Toivonen pitää juhlapuheen.
Historoitsija Kyösti Toivonen piti juhapuheen.